Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Muziek van Marco Borsato wordt op de meeste Nederlandse radio’s geboycot

Muziek van Marco Borsato wordt op de meeste Nederlandse radio’s geboycot

Muziek van Marco Borsato wordt op de meeste Nederlandse radio’s geboycot

Naast alle geruchten over het grensoverschrijdende gedrag van Marco Borsato (54), is nu ook de muziek van de zanger nauwelijks meer te horen op de Nederlandse radiozenders. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar het mogelijke misbruik van Borsato. Alle radiozenders houden de ontwikkelingen rondom de zanger goed in de gaten. Op dit moment zien alleen de zenders van Talpa Radio geen reden om zijn muziek niet meer te draaien.

Nederlandse radiostations

Radiostation 100% NL heeft besloten om de muziek van Marco Borsato minder te gaan draaien, door alle geruchten die nu rond gaan. “We volgen het sentiment wat leeft rondom deze zaak en houden daarmee rekening in onze programmering”, verklaart de woordvoerder aan het ANP. “We hebben het erover met onze luisteraars. Zo hebben we het vanochtend uitgebreid besproken in onze ochtendshow Goedemorgen 100% NL. Kijkend naar het huidige sentiment draaien we Marco Borsato op dit moment minder op onze zender.” De zender geeft aan de ontwikkelingen van het onderzoek af te wachten en laat weten erg geschrokken te zijn.

Qmusic heeft ervoor gekozen de muziek van Marco helemaal niet meer te draaien. De zegsman van het radiostation laat weten: “Op dit moment staat zijn muziek niet op onze playlist. We houden de ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten.” Daarentegen laat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de keuze aan de omroepen zelf. “De rechter bepaalt of iemand schuldig is. Het staat omroepen vrij om een bepaalde artiest of nummer wel of niet te draaien”, verklaart een woordvoerder.

Talpa is op dit moment de enige die de aangifte tegen de zanger geen reden vindt om de zanger uit de muzieklijsten te halen. Onder het Talpa Network vallen de radiostations: 538, Radio 10, Sky Radio en Veronica. “Zolang er een onderzoek loopt, zien we geen reden om Marco Borsato uit onze programmering te weren. We houden de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten”, aldus de woordvoerder van Talpa.

Lees ook
Marco Borsato stopt na beschuldigingen als ambassadeur van War Child

Aangifte

Afgelopen dinsdag werd openbaar gemaakt dat een 22-jarige vrouw aangifte zou hebben gedaan tegen Marco Borsato. De aangifte zou gaan over ‘onzedelijke betastingen’. Volgens de jonge vrouw zou de zanger haar jarenlang hebben misbruikt. Ze stapte met haar verhaal naar De Telegraaf.

Wekenlang gingen er geruchten rond op diverse roddelkanalen over het grensoverschrijdende gedrag van de zanger. Borsato ondernam stappen en schakelde het OM in voor een onderzoek. Tot op heden ontkent Marco alle ‘geruchten’. Toch zouden er al meerdere slachtoffers van de zanger zich hebben gemeld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: ANP