Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Monique Westenberg emotioneel na finale Miss Nederland: ‘Ik ben zo trots op haar’

Monique Westenberg emotioneel na finale Miss Nederland: ‘Ik ben zo trots op haar’

Monique Westenberg emotioneel na finale Miss Nederland: ‘Ik ben zo trots op haar’

Gisteren vond de finale van Miss Nederland 2020 plaats, waarbij Denise Speelman er met de winst vandoor ging. Eén van de juryleden, Monique Westenberg, kon het tijdens de uitslag niet drooghouden. “Ik ben zo trots op haar.”

Kermiskinderen

Voor Monique is de nieuwe Miss Nederland geen onbekende. De twee zijn volgens Monique allebei kermismeisjes en kenden elkaar dus al voor de wedstrijd. Ook hebben de twee heel wat overeenkomsten. “Kermiskinderen gaan normaal gesproken de kermis op. Ik heb vroeger mijn eigen weg gekozen en dat heeft zij ook gedaan. Ze heeft het heel ver geschopt en staat nu uiteindelijk hier”, vertelt Monique.

Trots

Monique doet er echter nog een schepje bovenop en vertelt met tranen in haar ogen hoe trots ze is op Denise. “Ik ben zo f*cking trots. Ik stond net ook naast d’r en zei: ‘Kijk ons hier nu staan’. We komen uit hetzelfde leven en nu stonden we daar dan met zijn tweeën. Ik ben zo trots op haar.”

Lees ook
Monique Westenberg over breuk met André Hazes: ‘Ik fantaseerde over hoe het zou zijn als ik een andere man zou tegenkomen’

Anorexia

Ook de overige juryleden zijn enorm enthousiast over de nieuwe Miss Nederland 2020. Niet alleen omdat ze er prachtig uitziet, maar ook omdat ze een bijzonder verhaal meedraagt. Zo kampte Denise onder andere met anorexia, waar ze uiteindelijk zelf uit wist te komen. “Dat is gewoon prachtig”, laat fotograaf William Rutten weten.

Van alle markten thuis

Ook SBS-presentator Viktor Brand is blij met de uiteindelijke winnares. “We waren op zoek naar het totaalplaatje. Sterker nog: ik denk eigenlijk wel dat de winst van dit jaar is dat het niet alleen gaat om the pretty face, maar het om een dame gaat die van alle markten thuis is. En dan hoeft ze niet eens zo knap te zijn als alle andere jaren. Ik vind dat winst. Met Denise hebben we echt goud in handen.”

View this post on Instagram

Miss Nederland 2020 is de 22-jarige @denisespeelman Denise Speelman uit Amsterdam. ? Deze 22-jarige finalist is geboren en getogen in Groningen. Ze won Miss Noord Nederland in 2014 en is daarna verhuisd naar Amsterdam waar ze nu ook haar styling bedrijf runt. Denise hoopt met haar titel in elk geval de discussie te openen over eetstoornissen en uiterlijk, aangezien zij uit ervaring kan spreken. Iedereen moet namelijk weten waar je terecht kunt voor hulp. Je bent mooi, ongeacht je kleur, gewicht, of intelligentie. ? @hylkegreidanusphotography ? @misspearlcouture #opjachtnaardekroon #missnederland #missnederland2019 #missnederland2020 #missnetherlands2020 #missnetherlands #missuniverse #beyoutiful

A post shared by Miss Nederland Organisatie (@missnederland) on

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws | Beeld: Instagram, Hollandse Hoogte