Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Monique Smit blikt in emotioneel bericht terug op miskraam: ‘Ik herinner me alles nog’

Monique Smit blikt in emotioneel bericht terug op miskraam: ‘Ik herinner me alles nog’

Celebs
Monique Smit blikt in emotioneel bericht terug op miskraam: ‘Ik herinner me alles nog’

Hoewel Monique Smit (31) momenteel haar geluk niet op kan met haar twee prachtige zoontjes, zijn er ook tijden geweest dat er een donkere wolk boven het gezinsgeluk van de zangeres en ‘haar’ Martijn hing. Zo gaf ze onlangs toe op het randje van een postnatale depressie te hebben gezeten na de geboorte van haar eerste kind én kreeg ze even later een miskraam. Over die laatste gebeurtenis vertelt de Volendamse openhartig op Instagram.

Monique Smit over miskraam

In haar Stories op Instagram deelt Monique een emotioneel bericht. “Waar ik aan denk…”, begint het zusje van Jan. “Vandaag, precies twee jaar geleden, kreeg ik een miskraam. Ik herinner me alles nog, datum, tijd, plaats en vooral het lege gevoel.”

Géén taboe

Monique blikt niet voor niets openlijk terug op de heftige gebeurtenis. “Je vraagt je misschien af waarom ik dit nu typ… Nou, gewoon omdat ik vind het het absoluut geen taboe moet zijn om daar open over te praten”, aldus de blondine. “Voor alle vrouwen die het nu misschien hebben, een dikke knuffel voor jullie allemaal.”

Vragen

“En hoe lang of kort je ook zwanger was, sommige vragen blijven altijd rondhangen in je hoofd”, vervolgt Monique. “Waarom mocht je niet geboren worden? Wat was er mis met je? Was je weer zo’n heerlijk mannetje of toch misschien een meisje? We zullen het nooit weten. Ik heb het geluk dat ik nu mijn handen mag dichtknijpen met twee fantastische zoons waar ik ontzettend van geniet. Maar ik weet ook dat dit helaas niet voor iedereen geldt.”

Miskraam

Vorig jaar vertelde Monique al in een openhartig interview een miskraam te hebben gehad na de geboorte van haar eerste zoon. “Het ging mis op de verjaardag van Martijn (vriend, red.), dus we hadden een huis vol visite. Ik ben altijd van de problemen, Martijn zoekt naar oplossingen. Hij zei: ‘Nee joh, komt goed, we zien het morgen wel.’ Maar het kwam niet goed. Het was nog heel vroeg in de zwangerschap, na twee maanden, maar dat vond ik toch heel heftig.”

Moederschap

Onlangs deed Monique in Flair een boekje open over haar relatie met Martijn, hun rolverdeling thuis en het moederschap. Zo vertelde ze onder meer dat zij vaak de regeldingen op zich neemt als het op de kinderen aankomt. “Martijn zegt altijd: ‘Moet je doen!’ als er iets leuks voorbijkomt, maar hij vergeet dat als ik daar dan drie dagen voor weg ben, iemand die hele oppas-karavaan moet inzetten”, aldus de zangeres. “Hij trekt bij wijze van spreken de deur achter zich dicht als hij naar zijn werk gaat, terwijl ik nadenk over of de oppas goed geregeld is, wie Noah uit school haalt en of de speen in Luca’s tas zit. Misschien is dat vrouw-eigen, dat je het niet kunt loslaten en dat alles tot in de puntjes geregeld moet zijn voordat je rustig op je werk zit. Aan de andere kant is Martijn juist ook iemand die heel zorgzaam is.”

Lees ook
Monique Smit open over heftige periode na eerste bevalling: ‘Ik heb wel op het randje gezeten’

Gezin Monique Smit

Monique heeft sinds eind 2013 een relatie met Martijn. Samen heeft het stel twee kinderen: zoons Noah (5) en Luca Liam (1). Molleman heeft nog een zoon uit een eerdere relatie, Milan (9).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Yes ze zijn binnen! 🤩📷📘 Herkennen jullie dit? 👇 Toen ik uit huis ging heb ik fotoalbums van mijn kindertijd meegekregen, maar het logische gevolg… mijn ouders hebben ze nu niet meer! ☺️ Gelukkig kan je ze tegenwoordig zoveel makkelijker samenstellen en bestel ik dus een “groot” album voor onszelf en twee kleinere voor Noah en Luca later. Als ze oud genoeg zijn krijgen ze hun eigen albums mee en hebben wij ook altijd iets om in terug te bladeren.. 💡😉 Ondanks alle digitale foto’s is een tastbaar fotoboek toch eigenlijk veel leuker?! Ik ben dit keer op de terugweg van vakantie gelijk in de auto begonnen met het maken hiervan via de @onceuponapp en de aankomende 10 dagen heb ik een 𝙠𝙤𝙧𝙩𝙞𝙣𝙜𝙨𝙘𝙤𝙙𝙚 voor jullie: 𝕞𝕠𝕟𝕚𝕢𝕦𝕖𝟚𝟘 Ik zou zeggen maar er zeker gebruik van! #tipvanmo #onceuponapp #mooscollab

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Och kijk nou toch, dat handje 🥰 Inmiddels het ‘gewone’ ritme gelijk weer te pakken na 2,5 week weg te zijn geweest. De kids slapen weer op normale tijden, Mootje mag weer zelf koken, wassen en poetsen 😛 en Martijn aan het werk. 𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕥𝕠 𝕝𝕚𝕗𝕖 𝕓𝕒𝕔𝕜 𝕥𝕠 𝕣𝕖𝕒𝕝𝕚𝕥𝕪. 😉 Sommige mensen komen het liefst zelfs nog eerder terug van vakantie, dat gaat er bij mij dus niet in. Wij kijken juist eerder of we er niet nog een dag aan vast kunnen plakken! 😅 Ik heb er maar extra van genoten omdat ik bang ben dat het voorlopig heel lastig zal worden met al die maatregelen en negatieve reisadviezen.. #vakantiemangezellighè

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dagje waterpark 💦 Wie wil dat nou niet? 😅 Natuurlijk wel terug gekomen met een gaatje in m’n badpak.. 🙄 Maar ach alles voor de kids hè 😉

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta) op

Beeld: Bart Honingh voor Flair, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee