Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Monica Geuze is helemaal klaar met de moedermaffia: ‘Ik vind het wel een lastig dingetje’

Monica Geuze is helemaal klaar met de moedermaffia: ‘Ik vind het wel een lastig dingetje’

Monica Geuze is helemaal klaar met de moedermaffia: ‘Ik vind het wel een lastig dingetje’

Monica Geuze (26) genieten met volle teugen van het moederschap. Al drie jaar is zij de trotse moeder van Zara-Lizzy, de dochter die ze samen met ex Lars Veldwijk kreeg. Als influencer en moeder krijgt Monica het soms echter zwaar te verduren. De moedermaffia heeft met regelmaat commentaar op alles wat Monica Geuze doet met haar dochter.

Monica en de moedermaffia

De moedermaffia is een bekend probleem op sociale media. Zowel bekende als onbekende moeders worden overspoeld met haatreacties en negatief commentaar. Ook Monica Geuze krijgt veel commentaar van de moedermaffia, vertelt ze aan het Belgische blad L’Officiel. “Ik vind het een lastig dingetje”, vertelt Monica. Mede vanwege de moedermaffia, besloot Monica om haar 3-jarige dochtertje Zara-Lizzy niet meer op sociale media te tonen. Soms zien we haar dochtertje nog in vlogs, maar dat gebeurt niet vaak.

Monica kiest graag haar eigen weg wat betreft het moederschap. “Ik denk dat moederschap vooral inhoudt dat jij moet doen wat goed voelt”, zegt de influencer. Zo besloot Monica bijvoorbeeld ook maar te stoppen met Zara-Lizzy geforceerd vers klaargemaakt voedsel te laten eten. “Ik kan wel de hele dag in de keuken kikkererwten te staan pureren die je jankend nog niet naar binnenkrijgt. Of ik bestel een pizza’tje, ik bespaar mezelf drie uur in de keuken, ik ben een leukere moeder en Zara-Lizzy eet haar eten gewoon op.”

Lees ook
Monica Geuze onzeker over haar uiterlijk: ‘Ik had fillers in mijn kaaklijn, neus, jukbeenderen en lippen’

Het moederschap

Monica vindt zichzelf in ieder geval alles behalve een ‘perfecte moeder’. Op Instagram zie je veel picture perfect moeders tegenkomen die alles helemaal onder controle hebben, maar daar herkent Monica zich niet in. “Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Maar ik zie mensen soms ook wel eens dingen doen met hun kinderen dat ik denk: hmm dat had ik misschien net wat anders had gedaan.”

Veel kritiek die Monica krijgt van de moedermaffia gaat over dat Zara-Lizzy zo vaak bij haar opa en oma is. Alleen zowel Monica als haar vriend Robbert hebben het heel druk. “Dan denk ik: nee als ik parttime werkte, dan had ik het waarschijnlijk ook al makkelijker aangekund, maar het is gewoon heel druk als je allebei fulltime werkt”, zegt Monica eerlijk. De influencer vindt dat elke moeder andere moeders in hun waarde moet laten. “Ik denk niet dat je elkaar als moeder altijd begrijpt en dat hoeft ook niet altijd.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MONICA GEUZE (@monicageuze)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress