Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miss World Nederland trekt zich terug vanwege vaccinactieplicht: ‘Ik voel me er niet goed bij’

Miss World Nederland trekt zich terug vanwege vaccinactieplicht: ‘Ik voel me er niet goed bij’

Miss World Nederland trekt zich terug vanwege vaccinactieplicht: ‘Ik voel me er niet goed bij’

Dilay Willemstein, de recent gekroonde Miss World Nederland, heeft besloten niet meer mee te doen aan de Miss World-verkiezing. Voor de verkiezing geldt een vaccinatieplicht, maar het 21-jarige model weigert zich te laten vaccineren. 

Miss World-verkiezing afgezegd

De 21-jarige Dilay Willemstein werd gekroond tot Miss World Nederland, maar wil niet voldoen aan de vaccinatieverplichting die geldt voor de verkiezing. Dilay laat in een Instagram post weten dat ze niet te zien zal zijn op het internationale podium, omdat ze niet bereid is om zich te laten vaccineren voor de verkiezing. “Persoonlijk ben ik hier nog niet klaar voor”, zegt ze op Instagram. Dit betekent dat automatisch de nummer twee van de Nederlandse verkiezing doorreist naar Puerto Rico om mee te doen aan de Miss World-verkiezing. De 20-jarige Lizzy Dobbe werd tweede en mag zich nu klaarmaken voor de verkiezing die half december plaatsvindt.

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dilay Willemstein 🦋 (@dilayw)

Lees ook

Say what? Julia uit ‘The Bachelor’ is nu ook Miss Nederland

Droom spat uiteen

Dilay werd uit negen kandidaten verkozen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Miss World verkiezing op 16 december. Aan het AD laat ze weten dat het een droom voor haar was om mee te mogen doen. Echter na lang wikken en wegen, besloot ze toch om de prik niet te nemen en zich terug te trekken uit de competitie. Ze is niet bang dat ze spijt gaat krijgen, want ze staat achter haar keuze. Ondanks dat ze niet meer mee mag doen met de verkiezing kijkt ze positief naar de toekomst. “Deze deur gaat dicht, maar er zullen nieuwe deuren voor mij openen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Unsplash