Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miljuschka Witzenhausen openhartig over haar leven: ‘Een slachtoffer, dat is precies wat ik niet wil zijn’

Miljuschka Witzenhausen openhartig over haar leven: ‘Een slachtoffer, dat is precies wat ik niet wil zijn’

Miljuschka Witzenhausen openhartig over haar leven: ‘Een slachtoffer, dat is precies wat ik niet wil zijn’

Zondagavond was de eerste aflevering van Lago di Beau met Beau van Erven Dorens. Een van zijn eerste gasten was televisiekok Miljuschka Witzenhausen. In de aflevering blikt Miljuschka terug op haar heftige jeugd en vertelt ze openhartig over haar familie. Miljuschka is namelijk de dochter van Astrid Holleeder, de zus van crimineel Willem Holleeder.

Interview Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen is de nicht van topcrimineel Willem Holleeder. Haar oom is verantwoordelijk voor meerdere liquidaties. Miljuschka’s moeder, Astrid Holleeder, getuigde tegen haar broer Willem, waardoor hij levenslang heeft gekregen. Hierdoor moet Astrid haar hele leven lang ondergedoken blijven, omdat de kans groot is dat haar broer wraak wil nemen.

Vroeger was Miljuschka een dromerig en creatief meisje, al was haar schooltijd best lastig soms. “Ik voelde me wel altijd een beetje anders dan de rest. Ik zat natuurlijk in Amsterdam-Zuid op school, waar iedereen best wel chique was. Ik kwam wel uit een ander gezin. Ik heb het wel heel leuk gehad, maar heel veel mensen hebben vriendschappen uit hun jeugd overgehouden, dat heb ik niet”, vertelt Miljuschka aan Beau. “Als iemand in jouw familie wordt geliquideerd en je komt de volgende dag op school, mensen vinden dat wel moeilijk”, vult ze aan.

Het leven van Miljuschka is allesbehalve zorgeloos, vanwege haar familiegeschiedenis. De tv-kok staat echter heel positief in het leven en vindt dat het leven niet altijd leuk kan zijn. “Ik denk zoet is ook niks zonder een beetje zout. Het moet contrasteren wil het beide goed kunnen leven denk ik”, zegt ze. Bang voor de dood is ze echter niet. “Ik heb het gevoel alsof ik in een soort bubbel zit en dat daar nooit iets doorheen kan komen. Maar ik heb natuurlijk wel gesprekken met m’n moeder die de meeste mensen niet hebben.”

Lees ook
Miljuschka over moord Peter R. de Vries: “Ik herken de angst van de kinderen van Peter”

Contact met haar moeder

De moeder van Miljuschka Witzenhausen zit ondergedoken, de presentatrice weet zelf niet eens waar haar moeder woont. Toch spreekt Miljuschka haar dagelijks en spreken ze ook wel eens af met elkaar. De geheime locaties waar ze afspreken, hebben altijd schuilnamen. Moeder en dochter kunnen helaas niet in het openbaar met elkaar afspreken, dus vaak zitten ze samen in de auto of Facetimen ze met elkaar. “Het is echt fantastisch dat zij nu ook internet heeft. Ze volgt allemaal masterclasses en ontwikkelt zich ontzettend goed. Als je dat niet zou hebben gehad in haar positie, ga je je toch wel vervelen”, vertelt Miljuschka.

Miljuschka liet op Instagram weten dat ze het best confronterend vond om de aflevering terug te zien op televisie. “Aangezien veel in het leven pijnlijk kan zijn. Mijn hele leven heb ik geprobeerd normaal te zijn. Hard te werken. Succes vergaren. Weg te rennen van pijn en armoede. Alles positief te benaderen, in plaats van terug te kijken naar het negatieve. Want dat voelt alsof je in een slachtofferrol hangt. Dat is precies wat ik niet wil zijn of ben, een slachtoffer. De werkelijkheid is anders. Want alles wat je mee maakt, vormt je. Dat moet je onder ogen zien. Verwerken. Pijn kan groei zijn”, laat ze weten in haar Instagram post. Het hele interview met Miljuschka is te zien op Videoland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: still RTL