Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miljuschka elke dag bang moeder te verliezen: ‘Wij zitten al jaren in ‘quarantaine”

Miljuschka elke dag bang moeder te verliezen: ‘Wij zitten al jaren in ‘quarantaine”

Miljuschka elke dag bang moeder te verliezen: ‘Wij zitten al jaren in ‘quarantaine”

Miljuschka Witzenhausen leeft elke dag met de angst haar moeder Astrid Holleeder plotseling te kunnen verliezen. In een bericht op sociale media schrijft de kok, presentatrice en Flair-columniste op Moederdag dat ze desondanks dankbaar is voor de momenten die ze kunnen delen.

Iedere dag bang

“Dit jaar hebben veel mensen door de quarantaine ervaren hoe het is om niet naar je moeder te kunnen”, begint Miljuschka (34) haar post. “Helaas zitten mijn moeder en ik al jaren in deze situatie. Maar ook daar geldt: we zitten in elkaars hart. Mama je hebt me alles geleerd. Ik hou van je. Ik ben nog steeds bang iedere dag je plotseling kwijt te raken door de keuze die we hebben moeten maken. Maar boven alles ben ik trots op je en dankbaar voor de momenten die we delen.”

Het mooiste cadeau

In dezelfde post staat de presentatrice ook stil bij het feit dat ze zelf moeder is. “Het heeft me het mooiste gegeven in het leven”, schrijft ze. “Ze geven je onmetelijke kracht en doorzettingsvermogen. Ze leren je opnieuw kijken met verwondering naar alles waardoor de wereld opnieuw opengaat. Ze dwingen een verlangzaming van het leven af die ik magisch vind.”

Moederdag zonder je eigen kids

Maar Moederdag zal ze dit jaar zonder haar kinderen moeten beleven. “Vandaag ben ik helaas niet met ze samen. Want ook dat hoort bij modern moederschap. Ze zijn bij hun vader. Maar in hun en mijn hart zijn we altijd samen.”

Lees ook
Miljuschka over Holleeder als oom: ‘Mijn vriend zit iedere dag in doodsangst’

Wachten op liquidatie van moeder Astrid

In juli vertelde ze in een interview met De Volkskrant nog dat ze weigert in angst te leven en “vrij nuchter” omgaat met de constante dreiging dat haar of haar moeder Astrid Holleeder iets wordt aangedaan door oom Willem Holleeder. Willem werd vorig jaar tot levenslang veroordeeld dankzij de getuigenissen van zijn zussen Astrid en Sonja. Astrid en Miljuschka gaan er sindsdien van uit dat Willem zijn zus op een dag zal laten vermoorden. “Ik laat het idee bijna nooit toe, maar het zou voor mij een heel grote klap zijn”, zei Miljuschka daarover. “Mijn moeder en ik zijn zo hecht, met niemand anders kan ik delen wat wij hebben meegemaakt. Ik kan zo solitair leven doordat ik haar heb. Vroeg of laat verliest iedereen z’n ouders, maar voor mij is het heel reëel, zeker nu mijn moeder vaker de straat op gaat.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Moederdag is het iedere dag vanaf het moment dat je moeder bent geworden. Het heeft me het mooiste gegeven in het leven. Want als je kids hebt kan je het nooit meer niet doen. Vier dat gegeven vandaag moeders! Je kan niet denken vandaag kom ik niet mijn bed uit. Ze geven je onmetelijke kracht en doorzettingsvermogen. Ze leren je opnieuw kijken met verwondering naar alles waardoor je de wereld opnieuw opengaat. Ze dwingen een verlangzaming van het leven af die ik magisch vind. Vandaag ben ik helaas niet met ze samen. Want ook dat hoort bij modern moederschap. Ze zijn bij hun vader. Maar in hun en mijn hart zijn we altijd samen. Dit jaar hebben veel mensen door de quarantaine ervaren hoe het is om niet naar je moeder te kunnen. Helaas zitten mijn moeder en ik al jaren in deze situatie. Maar ook daar geld we zitten in elkaars hart. Mama je hebt me alles geleerd. Ik hou van je. Ben nog steeds bang iedere dag je plotseling kwijt te raken door de keuze die we hebben moeten maken. Maar boven alles ben ik trots op je en dankbaar voor de momenten die we delen.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Esmee Franken voor Flair