Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miljuschka presenteert Obese en kreeg veel kritiek

Miljuschka presenteert Obese en kreeg veel kritiek

Miljuschka presenteert Obese en kreeg veel kritiek

Miljuschka Witzenhausen (35) presenteert het nieuwe seizoen van Obese, zo werd gisteren bekend. Hartstikke leuk, denk je nu misschien, maar dat dacht niet iedereen. Ze kon rekenen op felle kritiek: ‘Hoe kun je dit doen als je juist staat voor je lichaam omarmen?’, was de vraag. 

Twijfels over presentatieklus

Hetis iets waar de tv-kok zelf ook al over had nagedacht toen ze werd gevraagd, zo zei ze tegen RTL Boulevard: “Toen ik gevraagd werd twijfelde ik wel of het rijmt met mijn #eerlijkefoto verhaal. En daarna dacht ik ‘ja’. Als je zo veel extra kilo’s hebt is het moeilijk aan de slag te gaan. Het is een Mount Everst die je moet beklimmen, met allemaal obstakels. Ik zou voor idedereen die dat meemaakt wensen dat er een team van professionals klaarstaat om je te helpen.”

Miljuschka Witzenhausen over kritiek Obese

Via Instagram Stories legt ze nog eens uit waarom ze het wél wil doen: “Ik denk dat ik heel goed kan begrijpen hoe het is als je de hele dag verleid wordt aan alle kanten door eten en dat het soms ook echt een berg is die je moet beklimmen als je gewicht kwijt wil. Ik zeg niet dat mensen kilo’s kwijt móéten, want ik krijg allemaal berichten van mensen die zeggen: hoe kun je dit nu allemaal zeggen als je ook voor eerlijke foto’s staat?”.

Peter van der Vorst over keuze voor Miljuschka

Directeur van RTL Nederland, Peter van der Vorst, is juist zo blij met de keuze voor Miljuschka. “Zij heeft al eerder een serie over body confidence gemaakt en dat sluit aan bij hoe we het programma nu gaan maken. De focus ligt veel meer op de lange termijn en het veranderen van je lifestyle. Naast het mentale en sportieve deel, wordt er ook veel aandacht besteed aan voeding en gezond eten.”

Obese wordt anders

Als je aan Obese denkt, dan denk je waarschijnlijk aan mensen met morbide obesiteas die binnen een jaar de helft van hun lichaamsgewicht moeten verliezen. Maar dat wordt nu niet meer de insteek, zo liet Peter van de Vorst weten in een persbericht. “De kans op blijvend succes is bij hen klein gebleken. Met deze nieuwe opzet denken we dat het programma veel beter past bij deze tijd en hopelijk nog jaren meekan.” Het gaat nu om mensen met een BMI van onder de veertig die dertig tot vijftig kilo moeten afvallen. “Nog steeds een grote transformatie, maar realistisch, positief en herkenbaar. Met deze opzet denken we dat het programma beter past bij deze tijd.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress