Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > 4 vragen aan Miljuschka Witzenhausen: ‘Ik laat de gekte van Japan zien’

4 vragen aan Miljuschka Witzenhausen: ‘Ik laat de gekte van Japan zien’

Celebs
4 vragen aan Miljuschka Witzenhausen: ‘Ik laat de gekte van Japan zien’

Iedere week stellen we in Flair vier prangende vragen aan een bekende Nederlander. Dit keer staat Miljuschka Witzenhausen – on ze eigen, fantastisch leuke columniste – in de spotlights. Vanaf volgende week kunne we haar namelijk volgen in een gloednieuw programma op 24Kitchen.

Lees ook
4 vragen aan acteur Frederik Brom: ‘Als je vriendschappen niet bijhoudt, raak je elkaar kwijt’

Wat kunnen we verwachten van je nieuwe programma ‘Miljuschka in Japan’?

“Een reisprogramma voor foodies, waarin de echte Japanse keuken voorbijkomt. We behandelen steeds weer een ander thema, van tempura tot sushi en sashimi. Gerechten die in Nederland min of meer massaproductie zijn geworden, maar in Japan op een totaal andere manier en heel vers bereid worden.”

Wat heeft je verrast?

“Hoe perfectionistisch ze zijn in Japan. Mensen wijden hun hele leven aan het bereiden van het perfecte ei met de perfecte eidooier. Soms moet je eerst tien jaar rijst wassen voordat je eindelijk eens sushirijst mag koken. Dat gaat zó ver. Ik ben op de berg Wasabi geweest, waar wasabi oorspronkelijk vandaan komt. Bij ons bestaat die scherpe mosterd uit mierikswortel, bieslook, groene kleurstof en radijs, maar de Japanse is gemaakt van de wasabiwortel. En de hoeveelheid tonijn die uit de zee wordt getrokken, vond ik macaber. Ze snijden verse vis overal zó in stukken, heel heftig om te zien.”

Heb je een tip om de echte Japanse keuken in huis te halen?

“Lastig, want de producten in Japan zijn veel beter dan wat hier te koop is – voor het eerst heb ik daarom geen kookboek gemaakt na een culinaire reis. Ik zou zeggen: ga op zoek naar een echt lekkere sojasaus die lang gerijpt is. Dat is een goede investering.”

Waarom mogen we je programma niet missen?

“Omdat het een meeslepend, lekker makend programma is, waarvan je soms denkt: mijn god, wat is dat nou? Ik eet bijvoorbeeld een inktvis die zo vers is dat de tentakels zich vastzuigen in mijn mond. En aan fugu, kogelvis, kun je zelfs doodgaan als-ie niet goed is klaargemaakt. Je krijgt de gekte van Japan te zien, die je normaal gesproken alleen ontdekt als je er langere tijd bent.”

Miljuschka in Japan is vanaf 25 februari wekelijks te zien bij 24Kitchen om 22.00 uur.

Deze ‘4 vragen aan Miljuschka Witzenhausen’ komt uit Flair 08. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Annelien Nijland | Tekst: Kim van der Meulen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is bijna zover! Mijn programma over Japan. Via mijn smaakpapillen leer ik het land van de rijzende zon kennen. Wat een verse producten, perfectie en beleving zit er daar in het eten. Ik ben heel wat gewend maar dit was echt een cultuurshock. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit soort programma’s mag maken voor @24kitchen_nl samen met mijn liefde. Onze hele ziel en zaligheid zit erin. We kijken nu al weer naar nieuwe landen. Zoals Syrië, Mexico en Korea maar first things first. Zonder @philipvanierschot zou het nooit zijn geworden wat het nu is. Ik moet hem echt op een voetstuk zetten. Hij heeft de regie, grotendeels camerawerk en edit voor zijn rekening genomen. Nachtenlang doortrekken, door griep en rugpijn heen. He did it. Zijn visie, het gevoel voor detail zorgt voor een uiteindelijk netflix waardig resultaat als je het mij vraagt. Daarnaast wil ik @jankooyman bedanken voor de redactie wat een verademing om jou als senior op dit project erbij te hebben. En jullie thuis op de bank 25 feb om 2200 uur @24kitchen_nl KIJKEN!!

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Shoppen is altijd een goed idee