Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miljuschka en moeder Astrid Holleeder nemen podcast op: ‘Ik heb je uit huis geplaatst om jou een kans te geven’

Miljuschka en moeder Astrid Holleeder nemen podcast op: ‘Ik heb je uit huis geplaatst om jou een kans te geven’

Celebs
Miljuschka en moeder Astrid Holleeder nemen podcast op: ‘Ik heb je uit huis geplaatst om jou een kans te geven’

Miljuschka Witzenhausen en haar moeder Astrid Holleeder hebben eenmalig een podcast gemaakt. Daarvoor konden luisteraars vragen stellen aan de jongere zus van crimineel Willem Holleeder.

Familiegeheimen

Witzenhausen vroeg haar volgers in ruil daarvoor wel een stem uit te brengen voor de NS Publieksprijs. Astrid Holleeder is met haar boek Familiegeheimen genomineerd voor die prijs. “Jullie hebben héél veel vragen gesteld. We hebben besloten dat heel hip in een podcast vorm te geven”, schrijft Miljuschka op haar Instagram. “Wij vonden het vooral heel bijzonder.”

Nomade

Door de situatie met haar broer moet Astrid vaak verhuizen om veilig te blijven. In de podcast vertelt ze onder meer “een soort nomade” te zijn. “Ik verhuis vaak van hot naar her. Dat is iedere keer wel een gedoe, met van alles en nog wat: het vinden van de juiste plekken bijvoorbeeld.” Astrid legt uit hoe ze elke keer dat ze de deur uitgaat ongezien naar buiten probeert te komen. En boodschappen doet ze ook altijd in een andere plaats dan waar ze op dat moment woonachtig is.

Confrontatie met Willem

Op de vraag of Astrid nog een keer onder vier ogen met haar broer Willem wil praten, antwoordt ze heel emotioneel: “Ik ben eigenlijk te bang voor hem, dus ik zou het uit angst niet doen. Maar ik denk dat ik door mijn boeken wel heb uitgelegd, hoe ik over hem denk.”

Miljuschka uit huis geplaatst

Af en toe wordt er ook afgeweken van de vragen. “Je voelt als kind heel veel en je ziet dingen, maar op een gegeven moment had ik het natuurlijk wel het geluk dat ik niet meer thuis woonde”, vertelt Miljuschka. Daarop legt Astrid uit dat niet Miljuschka, maar zij die beslissing maakte, puur om haar dochter te beschermen. “Toen jij op je achttiende het huis uitging, dat was helemaal niet de bedoeling. Het liefst had ik je thuis gehad tot je dertigste.” Tegen Miljuschka: “Jij begon toen bij TMF met sollicitaties en ik wist ook wel, op het moment dat uitkomt dat jij het nichtje van bent, kom je sowieso niet door de sollicitatierondes heen.”

Dieptepunt voor Astrid

“Ik wilde absoluut dat jij met hem gezien werd bij ons in de straat, of dat jij met hem in verband gebracht werd. Vandaar dat ik je eigenlijk min of meer uit huis heb geplaatst, want zo cru was het. Om een eigen leven te kunnen opbouwen, zonder dat je werd meegesleept in de veroordeling die onze hele familie treft”, aldus Astrid, die opbiecht daar kapot van te zijn geweest. “Dat was voor mij echt verschrikkelijk, ik ben daarna in een enorm zwart gat gevallen. Jij bent mijn leven”, spreekt ze Miljuschka aan, “en van de één op de andere dag moest ik m’n kind weg doen. Dat was voor mij echt een dieptepunt. […] Ik moest afstand nemen om jou een kans te geven.”

Lees ook
Mogelijke aanslag dreigt voor Holleeder-zussen: Astrid spreekt Willem direct aan in herdruk ‘Judas’

Verraden door beste vriendin

Toen Miljuschka was aangenomen bij de muziekzender, kwam na enige tijd daar toch uit dat Miljuschka’s oom Willem Holleeder was. “Dat sloeg een gat in m’n hart”, vertelt Astrid, die haar dochter alleen opvoedde. “Nota bene een bekende van ons, iemand die ik vertrouwde, had iets gezegd daarover. Eén van mijn beste vriendinnen had dat doorgespeeld aan RTL Boulevard. Volgens de zus van ’s lands bekendste crimineel was dat een klap in haar gezicht. “Ik vond het heel erg van de persoon die het gedaan had, maar ik dacht ook dat dit het einde zou zijn van jouw carrière en daar was ík dan verantwoordelijk voor.”

Beluister de hele podcast meteen hieronder via Spotify.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

Bron: ANP, Spotify | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee