Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miley Cyrus en Scarlett Johanssen benoemd tot powervrouw 2016!

Miley Cyrus en Scarlett Johanssen benoemd tot powervrouw 2016!

Miley Cyrus en Scarlett Johanssen benoemd tot powervrouw 2016!

Ieder jaar brengt entertainmenttijdschrift Variety een lijst uit met wat volgens hun de powervrouwen van dat jaar zijn. En dit jaar prijken Miley Cyrus, Scarlet Johanssen, Helen Mirren, Ava Duvernay en Laverne Cox op de girlpower list.

Powervrouwen
Het tijdschrijft stelt deze ijst van vrouwen samen, om zo een aantal bekende vrouwen uit de entertainmentwereld in het zonnetje te kunnen zetten. Het gaat hierbij om dames die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de samenleving door hun steun aan of werk voor goede doelen.

Goede doelen
Miley Cyrus staat op de lijst omdat ze zich inzet voor kansarme jongeren met haar stichting Happy Hippie Foundation. Laverne wordt geëerd omdat ze werkt voor een stichting die geweld op leden van de LGBTQ-gemeenschap tegengaan. Helen mag de titel ‘powervrouw 2016‘ dragen omdat ze stotterende jongeren helpt. Ava’s naam prijkt op de lijst, vanwege haar inzet voor het 1000 Black Girl Books project. Dit project is gestart door een 11-jarig meisje, met als doel duizend boeken te verzamelen waarin donkere meisjes als held beschreven worden. Waarom Scarlett precies op de lijst staat, wordt niet vermeld door het blad.

Volgende week worden in Beverly Hills de dames geëerd tijdens een speciaal evenement dat in het leven is geroepen door het blad Variety.

https://www.instagram.com/p/BLEbF10BTED/?taken-by=mileycyrus&hl=en

Bron: RTL, Instagram, Variety

Lees ook: