Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Verdrietig nieuws: Melissa Kremer (25) van ‘Mijn Kwaadbloed’ overleden

Verdrietig nieuws: Melissa Kremer (25) van ‘Mijn Kwaadbloed’ overleden

Verdrietig nieuws: Melissa Kremer (25) van ‘Mijn Kwaadbloed’ overleden

Het stond te gebeuren, maar tóch is het enorm slikken. Melissa Kremer, bekend van haar online kanalen én haar boek ‘Mijn Kwaadbloed’, is na een loodzware strijd tegen kanker overleden. Dat valt te lezen op haar eigen Instagram en ook Bas Smit, die zich samen met Nicolette van Dam inzette voor Melissa en haar van dichtbij steunden en volgden, deelt het tragische nieuws.

‘Lichtpuntje aan de hemel’

“Onze lieve Melissa, @mijnkwaadbloed, is overleden”, begint Bas met een gebroken hartje. Wat een voorbeeld zal ze altijd voor ons zijn. Tot het einde zo hard geknokt! Hoe donker het af en toe ook is, er zijn altijd lichtpuntjes. Melissa zal altijd ons lichtpuntje aan de hemel zijn. Denk aan haar lieve mama, broertje, vriendin, familie en vrienden.”

‘Melissa is een ster’

Op haar eigen Instagram valt eveneens te lezen dat Melissa nu “een ster aan de hemel” is. “Ze is er niet meer, ze is een ster. Ze is een ster aan de hemel. Onze lieve, dappere Melissa zal voor altijd in onze gedachten zijn. Ze laat iets onbeschrijfelijk groots na, ontelbare lichtpuntjes voor jou en mij. Jullie zijn waardevol.” Er is een condoleanceregister voor Melissa geopend, maar de website ligt er – we gokken door de enorme belangstelling – momenteel uit.

Doorzetter 2.0

Melissa kreeg in 2015 haar eerste diagnose: leukemie. Na behandelingen werd ze schoon verklaard en leefde ze enkele jaren kankervrij, maar in 2020 keerde de ziekte terug en bleek genezing niet meer mogelijk. Ze besloot de wereld op sociale media mee te nemen in haar leven en deelde daar alle ups en downs. In het Prinses Máxima Centrum waar ze behandeld werd, kwam Melissa in contact met Bas Smit en Nicolette van Dam die zich al lange tijd inzetten voor het kinderkankercentrum. Bas zette zich enorm in voor Melissa, wiens grote wens het was om voor haar overlijden nog 100.000 volgers op Instagram te krijgen. Na een oproep van Bas, een bezoek aan zijn ‘Winter Wondertuin’ in december en een item in Jinek lukte dat in een oogwenk. Dinsdag zat Melissa op ruim 250.000 volgers.

Zware tijd

In een update die Melissa drie dagen geleden gaf, deelde ze dat het “erg slecht” ging. “Ik heb hele zware en heftige dagen, het gaat erg slecht. Maar ik probeer me er doorheen te slaan”, aldus Melissa, die liet weten onder meer bloed over te geven. “Jullie zijn waardevol en geliefd. Liefs”, sloot ze af.

Bestseller

Melissa was begin 2021 volop in het nieuws toen ze met haar boek Mijn Kwaadbloed – nog voordat het uitkwam – een bestseller te pakken had. In de pre-order werden al meer dan 21.000 exemplaren verkocht van het boek. Vijftig procent van de opbrengst gaat naar onderzoek naar Hematologie (het medische specialisme dat zich bezighoudt met afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren), de andere helft naar de familie van Melissa.

Lees ook
Darmkanker geconstateerd bij Ruud de Wild, Olcay geeft eerste reactie na stortvloed aan steunberichten

Ze móest dat boek in handen krijgen

Half februari kreeg Melissa te horen nog slechts enkele dagen te leven te hebben. “Ik kon en zal me hier nooit bij neerleggen”, schreef ze begin maart. Ze wist het daarmee in ieder geval te redden tot de overhandiging van het eerste exemplaar op 1 maart. “Ik ben iedereen zo intens dankbaar. Voor het geloven in mij en mijn dromen. Dankbaar voor iedereen die het boek heeft gekocht, en dankbaar voor alle eindeloze liefde en steun!”, schreef ze trots.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melissa Kremer (@mijnkwaadbloed)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melissa Kremer (@mijnkwaadbloed)

Bron: Instagram | Beeld: Instagram