Je bent hier: Home > Celebs > Oranjeheldin Vivianne Miedema breekt na doelpunt tegen Rusland om overleden opa

Oranjeheldin Vivianne Miedema breekt na doelpunt tegen Rusland om overleden opa

Celebs
Oranjeheldin Vivianne Miedema breekt na doelpunt tegen Rusland om overleden opa

Vivianne Miedema beleefde dinsdag een emotionele avond. De 23-jarige spits barstte vanwege het overlijden van haar opa in tranen uit toen ze een doelpunt maakte tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Rusland (2-0).

Trillende lip

“Dit was zeker niet de makkelijkste wedstrijd uit mijn carrière. Ik ben blij dat ik op het veld heb gestaan, het team heb kunnen helpen en mijn familie wat afleiding heb kunnen geven”, zei Miedema, wiens grootvader zaterdag overleed, met een trillende lip in het Philips Stadion in Eindhoven.

Gespeeld voor opa

Miedema kreeg van bondscoach Sarina Wiegman zaterdag de gelegenheid om haar opa en familie te zien. Ze kreeg toen van de broers van haar opa en haar oma meteen te horen dat ze moest spelen tegen Rusland, omdat haar opa dat per se gewild zou hebben. “Dan is het voor mij ook makkelijker om de knop om te zetten en te proberen de familie trots te maken. Alles kwam er wel even uit na mijn doelpunt, maar dat is denk ik ook logisch. Ik zag teamgenoten ook tranen in de ogen hebben. De hele groep kende opa”, vertelde ze.

Grootste fan

“Opa was mijn grootste fan. Hij was altijd mee, heeft alles gezien. We hebben een speciale band opgebouwd. Het is nu even moeilijk, maar ik denk dat deze avond uiteindelijk een heel mooi plekje gaat krijgen.” Tijdens de wedstrijd zat de oma van Vivianne in het stadion.

Mooi eindresultaat

Miedema was ook opgelucht dat Nederland geen misstap beging tegen Rusland. Ze had al verwacht dat Oranje het lastig zou krijgen met de stugge Russen. De snelle 1-0 van Daniëlle [van de Donk, red.] zorgde ervoor dat de druk eraf was en met de 2-0 van mij zat de wedstrijd wel op slot.” […] “Ik denk dat het niet mooier had kunnen zijn: Daniëlle die scoort in haar honderdste interland en ik voor opa.”

Lees ook
Dit is zó leuk: ‘Steenrijk Straatarm’-moeders samen met zoontjes naar voetbalwedstrijd

Op naar het EK

Nederland zette door de zege op Rusland een grote stap naar het EK van 2021 in Engeland. De regerend Europees kampioen gaat met twaalf punten uit vier wedstrijden soeverein aan kop in groep A.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Special night 👴🏼🧡

Een bericht gedeeld door Vivianne Miedema (@viviannemiedema) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee