Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Een film om naar uit te kijken: Michelle Williams speelt abortus-activiste

Een film om naar uit te kijken: Michelle Williams speelt abortus-activiste

Celebs
Een film om naar uit te kijken: Michelle Williams speelt abortus-activiste

Michelle Williams speelt de hoofdrol in de film This is Jane. De Amerikaanse actrice speelt in het drama de oprichtster van Jane Collective, dat was eind jaren zestig en begin jaren zeventig een ondergrondse organisatie die in Chicago abortussen aanbood.

Lees ook
Annemieke biecht op: ‘Mijn man weet niet dat 
ik abortus liet plegen’

Legendarisch

De film van Amazon Studios en Boys Don’t Cry-regisseur Kimberly Peirce is volgens Deadline gebaseerd op het boek dat Laura Kaplan in 1995 schreef onder de titel The Story of Jane: The Legendary Underground Feminist Abortion Service.

Duizenden illegale abortussen

Het verhaal vertelt over een activiste die in de jaren zestig in Chicago een groep vormde om voorlichting en advies te bieden aan Amerikaanse vrouwen die een abortus wilden toen dit in de Verenigde Staten nog verboden was. De groep zou tot de legalisering van abortus in 1973 zo’n elfduizend abortussen hebben uitgevoerd.

Van Jane naar Janis Joplin

Michelle speelt de oprichter van Jane Collective, kortweg Jenny. De overige rollen zijn nog niet verdeeld en de datum van release is evenmin bekend. De 37-jarige actrice Michelle Williams speelde recent in The Greatest Showman en I Feel Pretty. Momenteel is ze bezig met opnames van Venom en After the Wedding. Ook speelt ze de hoofdrol in de filmbiografie over Janis Joplin.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

Shoppen is altijd een goed idee