Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Rollercoaster voor kids nog niet voorbij: Michael van der Plas vrijgelaten, maar nog steeds verdachte

Rollercoaster voor kids nog niet voorbij: Michael van der Plas vrijgelaten, maar nog steeds verdachte

Celebs
Rollercoaster voor kids nog niet voorbij: Michael van der Plas vrijgelaten, maar nog steeds verdachte

Realityster Michael van der Plas is na een maandje achter de tralies sinds woensdag weer op vrije voeten. De 40-jarige ex-man van Samantha ‘Barbie’ de Jong werd begin september opgepakt wegens een onderzoek naar grootschalige handel in goederen met vervalste merken. Wel is hij nog steeds verdachte in de zaak en nog niet uit de problemen. Wat betekent dat voor de kleine Milano, over wie hij de voogdij heeft sinds meerdere persoonlijke drama’s van Samantha?

Onderzoek in vrijheid afwachten

Michael heeft Shownieuws laten weten dat hij sinds woensdag weer thuis is. Het OM van Noord-Holland bevestigt aan het ANP: “Inmiddels zijn ook de drie verdachten die in bewaring waren gesteld, op vrije voeten. Zij blijven nog wel verdachte, maar mogen het verloop van het onderzoek in beginsel in vrijheid afwachten”, aldus een woordvoerder. “Het onderzoek wordt voortgezet, over de inhoud daarvan doen we – zoals gebruikelijk – geen mededelingen.”

Accounts in beslaggenomen

Van de vijf verdachten die begin deze maand werden aangehouden, kwamen er twee al eerder vrij die tevens verdachte blijven. Naast Michael zaten ook een 25-jarige vrouw uit Den Haag en een 29-jarige Rotterdammer langer vast. De accounts op Instagram waarop de goederen werden aangeboden, zijn door de FIOD en het Openbaar Ministerie voorzien van waarschuwende banners. Ook het account van Michael werd in beslag genomen, zo blijkt uit een laatste post uit naam van het OM.

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael van der Plas (@michaelvanderplas) op

Voogdij terug naar Samantha

De grote vraag is: betekent deze zaak dat Samantha de voogdij over zoontje Milano terug krijgt? Door meerdere persoonlijke drama’s verloor Samantha de Jong enkele jaren geleden de voogdij over dochter Angelina (8) en zoontje Milano (5). De oudste kwam bij Michael’s moeder te wonen, de jongste mocht fulltime bij zijn vader en diens vriendin Naomi blijven. Milano zou getuige zijn geweest van het moment waarop de FIOD Michael (op zijn veertigste verjaardag) en Naomi van hun bed gelicht werden.

Terug bij papa

Samantha mag een paar keer per week haar kinderen zien. Of daar door de huidige, buitengewone omstandigheden verandering in komt voor de bijna-moeder van drie, lijkt helaas voor haar niet het geval. Experts lijkt het aannemelijk dat Milano nu ook bij zijn oma terechtkomt. “Wanneer één van de broertjes en/of zusjes elders woont, is het vaak gebruikelijk dat ze eerst naar dit gezin gaan”, legt Diana Ewouds uit aan entertainmentblad Story. “Vaak is dit tijdelijk, want wanneer de ouder uit voorarrest komt keert het kind meestal terug.”

Angelina en Milano samen?

“Het is dus niet zo dat het kind of de kinderen naar de moeder gaan, want er zijn nog altijd gronden voor een onder toezicht stelling en vastgestelde zorgregeling. Wel zal met de moeder overlegd worden of zij het een goed idee vindt dat haar kind voor nu met zijn zusje wordt herenigd”, aldus Ewouds, die twintig jaar ervaring als gezinsvoogd heeft en nu als zelfstandige gezinnen met problemen bijstaat.

Derde kindje

Samantha is zoals gezegd momenteel in verwachting van haar derde kindje, dat ze samen krijgt met haar geliefde Gerrit Meerts (48) – met wie de blondine nu een halfjaar samen is. Het stel ontdekte de zwangerschap toen Barbie in het ziekenhuis lag na een zeer heftig auto-ongeluk waarbij ze onder meer ernstig gewond raakte aan haar gezicht. Toen ze ontwaakte uit haar coma, kreeg ze van de behandelend arts te horen dat ze een kindje verwacht. Van wat er tijdens het ongeluk gebeurde, kan ze zich amper iets herinneren. Gerrit weet nog wél wat er gebeurd is. Hij nam onlangs de schuld op zich en gaf toe op dat moment dronken achter het stuur te zitten.

Lees ook
Michael van der Plas onlangs gearresteerd: krijgt ‘Barbie’ zoontje Milano hierdoor eindelijk terug?

Babynaam al bekend

Naast het geslacht weten Samantha en Gerrit ook al wanneer het jochie ter wereld komt: op 6 december mogen ze hun kindje in de armen sluiten. De exacte datum heeft te maken met de geplande keizersnede. Het koppel weet zelfs al hoe het jochie gaat heten. De bijzondere naam én de nog specialere reden erachter maakten de twee in juni bekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha en Gerrit (@samantha_de_jong29) op

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Shoppen is altijd een goed idee