Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Michael van der Plas onlangs gearresteerd: krijgt ‘Barbie’ zoontje Milano hierdoor eindelijk terug?

Michael van der Plas onlangs gearresteerd: krijgt ‘Barbie’ zoontje Milano hierdoor eindelijk terug?

Celebs
Michael van der Plas onlangs gearresteerd: krijgt ‘Barbie’ zoontje Milano hierdoor eindelijk terug?

Een week geleden werd bekend dat het Instagramaccount van Michael van der Plas (40) was ingenomen door de Belastingdienst, op verdenking van het verkopen van nep-merkkleding via het sociale medium. Vandaag is naar voren gekomen dat drie van de vijf verdachten in de zaak langer vast moeten blijven zitten, al wil het OM niet zeggen of de realityster ook een van de verdachten is die in hechtenis zit. Hoe dan ook: betekent deze zaak waar de ex van Samantha de Jong (31) in verwikkeld zit dat de voogdij over zoontje Milano teruggaat naar ‘Barbie’?

Kinderen Samantha de Jong

Door persoonlijke drama’s verloor Samantha de Jong de voogdij over dochter Angelina (8) en zoontje Milano (5). De jongste ging bij zijn vader Michael van der Plas en zijn vriendin Naomi wonen, en de oudste bij Michael’s moeder. Vorige week werden Michael en Naomi door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) van hun bed gelicht. Volgens ooggetuigen zou kleine Milano daarvan getuige zijn geweest. Wie moet er nu voor hem gaan zorgen?

Zoontje Milano

Met een groot team van de FIOD werden Michael van der Plas en zijn vriendin Naomi Dijkstra vorige week, op zijn veertigste verjaardag, gearresteerd. Het stel wordt verdacht van handel in merkvervalste goederen, witwassen en uitkeringsfraude. De inlichtingendienst haalde direct hun socialmedia-accounts offline, zodat ze nergens meer bij konden. Op het moment van de inval zou Michael’s zoontje Milano erbij zijn geweest.

Kinderen slachtoffer

Sinds de kinderen niet meer bij hun moeder Samantha de Jong mogen wonen, verblijft Milano bij zijn vader en Angelina bij Michael’s moeder. Samantha mag een paar keer per week haar kinderen zien. “Nu Michael is opgepakt, zijn de kinderen het slachtoffer”, zegt een bekende van het stel tegen Story. “Dat jongetje heeft alles zien gebeuren. Hoe treurig is dat. Ik hoop dat Milano nu bij zijn zusje Angelina mag wonen. Dan zijn ze in elk geval weer samen.”

In overleg

Experts verwachten niet dat Milano in een pleeggezin wordt geplaatst. “Wanneer een van de broertjes en/of zusjes elders woont, is het vaak gebruikelijk dat ze eerst naar dit gezin gaan”, legt Diana Ewouds uit aan het entertainmentblad. De deskundige heeft ruim twintig jaar als gezinsvoogd gewerkt en begeleidt momenteel als zelfstandige families met problemen. “Vaak is dit tijdelijk, want wanneer de ouder uit voorarrest komt keert het kind meestal terug. Het is dus niet zo dat het kind of de kinderen naar de moeder gaan, want er zijn nog altijd gronden voor een onder toezicht stelling en vastgestelde zorgregeling. Wel zal met de moeder overlegd worden of zij het een goed idee vindt dat haar kind voor nu met zijn zusje wordt herenigd.”

Langer vast

Welke definitieve straf Michael en Naomi boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk. De drie die nog vastzitten in de zaak van grootschalige handel in goederen met vervalste merken, zijn een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Haag en een Rotterdammer van 29. De 41-jarige man uit Den Haag die vastzat voor witwassen en de 22-jarige man uit Monster die verdacht wordt van handel in vervalste merkgoederen, zijn vrijgelaten. Of Michael een van de verdachten is die nog in hechtenis zit, kan het OM niet zeggen.

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hij heeft er zin in hoor groep 2

Een bericht gedeeld door Michael van der Plas (@michaelvanderplas) op

Zwanger

Samantha de Jong is momenteel opnieuw in verwachting. Samen met haar geliefde Gerrit Meerts (48) – met wie de blondine nu een halfjaar samen is – krijgt de realityster een kindje. Het stel ontdekte de zwangerschap toen Barbie in het ziekenhuis lag na een zeer heftig auto-ongeluk waarbij ze onder meer ernstig gewond raakte aan haar gezicht. Toen ze ontwaakte uit haar coma, kreeg ze van de behandelend arts te horen dat ze een kindje verwacht. Van wat er tijdens het ongeluk gebeurde, kan ze zich amper iets herinneren. Gerrit weet nog wél wat er gebeurd is. Hij nam onlangs de schuld op zich en gaf toe op dat moment dronken achter het stuur te zitten.

Lees ook
Samantha de Jong onthult nú al de opvallende naam van haar zoontje (én de nog specialere reden)

Keizersnede

Naast het geslacht weten Samantha en Gerrit ook al wanneer het jochie ter wereld komt: op 6 december mogen ze hun kindje in de armen sluiten. De exacte datum heeft te maken met de geplande keizersnede. Het koppel weet zelfs al hoe het jochie gaat heten. De bijzondere naam én de nog specialere reden erachter maakten de twee in juni bekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Goodmorning!! Vandaag zijn me schatje en ik alweer een halfjaar saampies ❤️🥰

Een bericht gedeeld door Samantha en Gerrit (@samantha_de_jong29) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha en Gerrit (@samantha_de_jong29) op

Bron: Story.nl | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee