Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Michael van der Plas reageert voor het eerst op arrestatie: ‘Ik heb volledig open kaart gespeeld’

Michael van der Plas reageert voor het eerst op arrestatie: ‘Ik heb volledig open kaart gespeeld’

Celebs
Michael van der Plas reageert voor het eerst op arrestatie: ‘Ik heb volledig open kaart gespeeld’

Eind september werd voormalig realityster Michael van der Plas (40) na een maandje achter de tralies weer vrijgelaten. Vandaag vertelt hij voor het eerst over de – in zijn ogen – ‘overdreven’ arrestatie, het vastzitten én geeft hij toe fouten te hebben gemaakt.

Met getrokken wapens

De ex-man van Samantha ‘Barbie’ de Jong, die overigens nog steeds verdachte is, werd begin september opgepakt wegens een onderzoek naar grootschalige handel in goederen met vervalste merken. De manier waarop hij van zijn bed gelicht werd, noemt hij overdreven. “Het arrestatieteam, inclusief bivakmutsen en getrokken wapens, stormde naar boven en greep me vast. Ik moest op mijn knieën en werd geboeid”, aldus de Hagenees in De Telegraaf dinsdag, zijn eerste interview sinds hij vorige week op vrije voeten kwam.

Wapen-waanzin

“Misschien heeft het met mijn verleden te maken. Er zijn ooit eens wat verdenkingen rondom mij geweest, wat met wapens te maken had. Daar ben ik nooit voor veroordeeld en het is ook een onzinverhaal. Waarschijnlijk hebben ze geen enkel risico willen nemen”, aldus de 40-jarige Michael.

‘Het is naïef geweest’

De ex van Samantha, met wie hij twee kinderen heeft die niet per se de meest zorgeloze jeugd hebben, heeft naar eigen zeggen volledig open kaart gespeeld tijdens zijn verhoren. “Een beetje kleding verkopen, dat zal zo’n vaart toch niet lopen? Daarbij heb ik eerlijk verteld hoe alles zit. Ik heb er immers reclame voor gemaakt op mijn Instagram-account. Daar kan je niet omheen. Het is misschien een beetje naïef geweest om het op sociale media te zetten, dat realiseer ik me nu ook wel.”

Lees ook
Rollercoaster voor kids nog niet voorbij: Michael van der Plas vrijgelaten, maar nog steeds verdachte

‘Ik ben maar een kruimeldief’

De drie weken detentie zijn Michael niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik zat tussen mensen, die twee, vijf of zelfs al twaalf jaar vastzaten. Allemaal voor verschillende delicten. Bewust heb ik niet willen weten waarvoor men daar zat. Ik dacht wel: ‘wat doe ik hier, ik ben eigenlijk maar een kruimeldief?'”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael van der Plas (@michaelvanderplas) op

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee