Je bent hier: Home > Celebs > Met deze naam werd NikkieTutorials geboren, en John vd Heuvel biedt hulp aan tegen chantage

Met deze naam werd NikkieTutorials geboren, en John vd Heuvel biedt hulp aan tegen chantage

Celebs
Met deze naam werd NikkieTutorials geboren, en John vd Heuvel biedt hulp aan tegen chantage

Afgelopen maandag zette NikkieTutorials een coming out-video online waarin ze de wereld medeelde transgender te zijn. Moedig, maar helaas niet geheel haar eigen keuze. De bekende YouTuber werd gechanteerd en besloot daarom eerder dan gewild zelf met het bericht naar buiten te komen. Dan rijst vervolgens natuurlijk direct de vraag: wat was de naam van Nikkie de Jager eigenlijk toen ze geboren werd?

Dat het nieuws nog niet eerder naar buiten is gekomen via oud klas- of dorpsgenoten is eigenlijk best bijzonder. Maar daar is oud-leraar van Nikkie, Jan Boer, het niet mee eens: ‘We blazen dingen zo op tegenwoordig. Ik dacht zelf eerlijk gezegd dat het al lang bekend was. Als ik zie hoe verschrikkelijk ver ze het ondanks die tegenwind geschopt heeft, neem ik daar diep mijn pet voor af’, vertelt hij in een interview aan het AD.

Geboortenaam

Dat Nikkie anders was, was voor de school geen geheim. En terwijl de leraar daarover vertelt, ‘verklapt’ hij ook meteen de geboortenaam van Nikkie: ‘Alle leerlingen wisten dat Niels, zoals ze heette, thuis een jurk aantrok en met poppen speelde. Daar werd niet geheimzinnig over gedaan.’ Nikkie is dus duidelijk geen vervrouwelijking van Nick. 

Lees ook: Vriend NikkieTutorials hoorde transgendernieuws pas later: ‘Hij was uiteraard in shock’

Ome John helpt wel even

Dat er nu toch mensen waren die een slaatje wilden slaan uit deze kennis over Nikkie en haar hiermee chanteerden kan John van den Heuvel moeilijk begrijpen zo vertelt hij bij RTL Boulevard. ‘Ik ben benieuwd, en ik zou haar daar zelfs graag bij helpen, wie dat nou geweest zijn. Wie zo ziek is om zo iemand op die manier, met die wetenschap en kennis, te chanteren?’. 

Even rust

Of Nikkie de Jager erop in gaat is de vraag. De make-up artiest zegt in haar Instagram Stories overvallen te zijn door alle lieve reacties en steun die ze na het online zetten van haar video kreeg. Ze zegt het te gaan verwerken, en lekker vrij te willen zijn nu ze haar grootste geheim zelf en op háár manier met miljoenen heeft gedeeld. Ze hoopt er ‘andere Nikkie’s’ in de wereld mee te helpen. Wel voelt het nog gek voor haar om erover te praten, alsof ze iets verkeerd doet. Maar zo zegt ze zelf: ‘het is oke, want ik ben vrij’.

Lees ook: Nikkie de Jager openhartig over de reden waarom ze géén kinderwens heeft

Bon: Superguide, AD.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee