Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Antonie Kamerling tien jaar dood: zoon Merlijn (21) in tranen door ‘papa’ in ‘De Vooravond’

Antonie Kamerling tien jaar dood: zoon Merlijn (21) in tranen door ‘papa’ in ‘De Vooravond’

Celebs
Antonie Kamerling tien jaar dood: zoon Merlijn (21) in tranen door ‘papa’ in ‘De Vooravond’

Kijkers van ‘De Vooravond’ zaten maandagavond met een brok in hun keel voor de buis. Isa Hoes schoof samen met zoon Merlijn Kamerling (21) aan om te praten over hun moeder-zoon-band én Antonie Kamerling, die deze dinsdag exact tien jaar geleden een eind aan zijn leven maakte. Wanneer ‘Beste Zangers’-sensatie Suzan & Freek het nummer ‘Papa’ van Stef Bos inzetten, houdt Merlijn het niet meer droog.

‘Ik heb alles weggestopt’

Merlijn probeerde de dood van zijn vader sinds het grote verlies vooral weg te stoppen, maar besloot zich niet zo lang geleden toch te verdiepen in zijn vader, met als resultaat het door hem uitgebrachte boek Nu ik je zie. Ook maakte hij de documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later, die maandagavond op Net5 te zien was. “Ik heb niet willen weten in hoeverre ik op hem leek. Ik heb alles wat met mijn vader te maken heeft ver weggestopt, vanaf een paar jaar na zijn overlijden”, legde hij uit.

Mooi en heftig

“Ik werd altijd gezien als de zoon van, in plaats van mijn eigen persoon”, vertelt Merlijn verder, die het “heel dubbel” noemt dat hij nu veel meer te weten is gekomen over zijn vader. “Ik vond het aan de ene kant heel mooi, omdat ik heel veel nieuwe inzichten kreeg en alle leuke dingen van mijn vader eindelijk kon leren. Maar het was ook wel heel heftig.” Moeder Isa noemt het in de uitzending “heel ontroerend”.

Kippenvel

De live-muziek van de avond was perfect afgestemd op het bezoek en verhaal van Merlijn en Isa. Niemand minder dan hitmachine Suzan & Freek, die in het huidige seizoen van Beste Zangers afgelopen donderdag enorme indruk maakten met hun cover van Stef Bos, vertolkten het nummer Papa opnieuw in de uitzending. Tijdens de prachtige vertolking (die het duo verrassend genoeg afsloot met ‘Mama, ik lijk steeds meer op jou’) duurt het niet lang of we zien Merlijn slikken en zuchten, terwijl de tranen langzaam over zijn wangen biggelen. Mede dankzij de oude foto’s van Antonie en zijn gezin die tijdens het nummer op de schermen in de studio te zien zijn.  Ook de kijker thuis zat met kippenvel voor de buis.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Merlijn Kamerling schrijft boek over zijn vader Antonie: ‘Voor velen was hij een idool, ik schaamde me voor hem’

Tien jaar zonder Antonie

Het is dinsdag precies tien jaar geleden dat Antonie Kamerling op 44-jarige leeftijd uit het leven stapte. De acteur verovert de harten van televisiekijkend Nederland als Peter Kelder in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), maakt daarna eenvoudig de overstap naar de serieuze filmwereld, werkt aan een zangcarrière en verkent tijdens zijn laatste levensjaren de musical- en theaterwereld. Naast Isa en zoon Merlijn liet hij ook dochter Vlinder (15) achter.

Bron: Superguide, NU.nl, Twitter | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee