Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Concurrentie voor Jinek? Merel Westrik verlaat ‘RTL Nieuws’ voor eigen talkshow

Concurrentie voor Jinek? Merel Westrik verlaat ‘RTL Nieuws’ voor eigen talkshow

Celebs
Concurrentie voor Jinek? Merel Westrik verlaat ‘RTL Nieuws’ voor eigen talkshow

Na een weekje als co-host in ‘Zomer met Art’ was televisiekijkend Nederland in één klap fan. Kon nieuwslezeres Merel Westrik niet gewoon de hele zomer blijven? Die gebeden lijken verhoord: Merel Westrik keert terug in een talkshow. Niet bij Art, maar in haar eigen nieuwe programma op Net5, waarvoor ze het ‘RTL Nieuws’ na vijf jaar verlaat.

Iets ‘nieuws’

Eind deze maand al presenteert Merel haar laatste nieuwsuitzending. Ze gaat vanaf half oktober een wekelijkse talkshow presenteren op Net 5, maakt Talpa vanmorgen bekend. Op welke dag of welk tijdstip de talkshow wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

‘Ik kan niet wachten’

Merel zegt dat haar vertrek bij RTL Nieuws “een beetje zeer” doet, maar dat ze heel veel zin heeft in het avontuur op Net 5. “Ik kan niet wachten”, zegt ze. “Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk.” Ze heeft zin in “samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken”. “Ik kan niet wachten.”

Lees ook
Zieke Bibian Mentel in ‘Zomer met Art’: ‘Ik wil genieten zolang het kan’

Merel, who else?

Net5 moet onder leiding van creatief directeuren Linda de Mol en Jildou van der Bijl weer dé vrouwenzender van Nederland worden. Linda en Jildou, die elkaar kennen van het magazine LINDA., zijn blij met de komst van Merel. “Ze beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.”

Naast de genoemde talkshow gaat Merel ook andere programma’s op de zender presenteren. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik mail net mijn collega’s. Dat de frietjes voortaan veilig zijn. En dat ze hun borden niet meer hoeven te bewaken vlak voor het RTL Nieuws van half acht. Ik ga weg. Op naar een avontuur waar ik ongelooflijk veel zin in heb. Ik ga voor Net5 programma’s maken in samenwerking met LINDA. We beginnen dit najaar met een wekelijkse talkshow voor vrouwen. Spannend en helemaal te gek tegelijkertijd. Daarvoor neem ik na ruim vijf jaar afscheid van RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Want ik ben zo vaak trots geweest op onze redactie. Op onze onthullingen, op hoe hard we samen konden werken, op hoe we van elkaar leerden. Het was een eer en een voorrecht daar bij te mogen horen. Lieve collega’s: ik heb met jullie kunnen lachen, huilen, kunnen lezen en schrijven. Goud. Grote dank. Ook voor al die frietjes. @net5nl: is er een frituur in de kantine? @linda: met frietjes? 📸 Carli Hermes 💄 Charlotte Niketic👗 Pieter Eliens

Een bericht gedeeld door Merel Westrik (@merelwestrik) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee