Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Om deze reden draagt Memphis Depay zijn voornaam op zijn voetbalshirt

Om deze reden draagt Memphis Depay zijn voornaam op zijn voetbalshirt

Om deze reden draagt Memphis Depay zijn voornaam op zijn voetbalshirt

Het EK is volop aan de gang en als je hebt zitten kijken, is je misschien wel iets opgevallen. Waar de meeste voetballers gewoon hun achternaam op het voetbalshirt hebben staan, doet Memphis Depay het namelijk tóch even anders. De voetballer heeft op zijn shirt niet zijn achternaam, maar zijn voornaam staan. Waarom?

Voor- of achternaam?

Voetballers hebben een naam achterop hun shirt. Dit is vooral voor meer overzicht en duidelijkheid. Hoewel de meeste voetballers kiezen voor hun achternaam, mogen ze ook kiezen voor hun voornaam of zelfs een bijnaam. Zo ook Memphis Depay. Op zijn shirt staat alleen ‘Memphis’.

Jeugd

De reden hiervoor is zijn familie, en dan met name zijn vader. Memphis werd in 1994 geboren in Moordrecht. Zijn vader vertrok kort na zijn geboorte en de voetballer heeft hem daarna nooit meer gezien. In een interview met Johnny de Mol is hij open over zijn moeilijke jeugd en zijn vader. “Mijn vader spreek ik niet meer. Ik heb alles aan mijn moeder te danken. En daar ben ik ook echt trots op.” Zijn achternaam, die hij van zijn vader heeft wil hij daarom ook niet op zijn shirt hebben. “Hij heeft het niet verdiend om achterop mijn shirt te staan,” aldus Memphis.

De tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook:
Dít is de knappe vriendin van voetballer Denzel Dumfries

Andere voetballers

Hij is overigens niet de enige Nederlandse voetballer die niet zijn achternaam op zijn shirt heeft staan. Virgil van Dijk koos ook voor zijn voornaam, om dezelfde reden als Memphis. Daarnaast veranderde Giovanni van Bronckhorst, ondanks dat hij jaren speelde met de naam ‘Van Bronckhorst’, zijn naam op zijn shirt in ‘Gio’ toen hij bij FC Barcelona ging spelen. En Jordi Cruijff, de zoon van Johan Cruijff, wilde zijn achternaam niet op zijn shirt om de druk achter de naam van zijn vader weg te nemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Brunopress