Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ka-ching: ‘meme-meisje’ Chloe verkoopt haar filmpje voor duizenden euro’s

Ka-ching: ‘meme-meisje’ Chloe verkoopt haar filmpje voor duizenden euro’s

Ka-ching: ‘meme-meisje’ Chloe verkoopt haar filmpje voor duizenden euro’s

De naam Chloe Clem zegt je misschien niet zoveel, maar reken maar dat je haar kent. De inmiddels 10-jarige Chloe werd wereldberoemde dankzij het filmpje waarin ze bedenkelijk naar haar moeder kijkt. Het leverde haar de bijnaam ‘side eye Chloe’ én een heleboel geld op. 

Tienduizenden dollars

Chloe heeft het filmpje namelijk verkocht als een ‘non-fungable token’. Dat is een digitale afbeelding of een filmpje dat niet te vervalsen valt. Iedereen kan het zien, maar er is maar één origineel. Het meisje en haar familie krijgen de waarde daarvan uitbetaald in een cryptomunt. De waarde daarvan ligt nu zo rond de 64.000 dollar.

Viral

Chloe’s moeder Katie zette het filmpje zeven jaar geleden online. Ze filmde haar dochters terwijl ze hen verraste met de mededeling dat ze naar Dinseyland zouden gaan. Terwijl de twee oudere meiden uit hun dak gingen, was kleine Chloe een stuk minder enthousiast. Binnen de kortste keren ging haar bedenkelijke blik viral.

‘Heel cool’

Het originele filmpje werd 20 miljoen keer bekeken nadat Katie het deelde. Haar dochter werd van de een op andere dag een internationale beroemdheid. ‘Het was heel vreemd en overweldigend’, zegt de moeder daarover. De meme verkopen vindt ze niet meer dan logisch.

‘Een fan kan nu eigenaar ervan worden. Zelfs Chloe zei dat ze dat ‘heel cool’ vond.’ De familie hoort de kassa waarschijnlijk al rinkelen. Eerder dit jaar werd een meme van ‘Disaster girl’ voor een half miljoen dollar verkocht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Giphy