Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tranen in ‘Gevaarlijkste Wegen’: actrice Melody Klaver open over verlies ‘eerste grote liefde’

Tranen in ‘Gevaarlijkste Wegen’: actrice Melody Klaver open over verlies ‘eerste grote liefde’

Tranen in ‘Gevaarlijkste Wegen’: actrice Melody Klaver open over verlies ‘eerste grote liefde’

Toen Melody Klaver (29) zestien was, heeft ze al afscheid moeten nemen van haar eerste grote liefde. Timo Smeehuijzen – die slechts twintig jaar oud werd – was militair en kwam om bij een zelfmoordaanslag in het Afghaanse Uruzgan. In ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’ vertelt de actrice openhartig over deze heftige periode in haar leven, waarna ze het uiteindelijk niet droog kan houden.

Melody Klaver in ‘Gevaarlijkste Wegen’

In de nieuwste aflevering van De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld rijdt Melody met Steven Brunswijk (36) door Griekenland. De gesprekken in de auto beginnen luchtig, maar al gauw komen ze op het onderwerp ‘de liefde’. Wanneer de cabaretier vraagt of Melody’s huidige relatie ook haar eerste lange is, begint de brunette te vertellen over haar romance met Timo – met wie ze ruim tien maanden samen was. “Dat was mijn eerste grote liefde, maar dat is niet zo goed afgelopen”, vertelt ze terwijl ze achter het stuur zit.

Grond onder voeten vandaan

Uiteindelijk vertelt Melody dat Timo in 2007 is komen te overlijden. “Hij zat in het leger en zat in Uruzgan en daar is hij omgekomen. Ik was op weg naar de verjaardag van een vriend en ik was eerder al gebeld door een van zijn beste vrienden. Hij vroeg of ik het nieuws had gezien en dat ze het hadden over een gesneuvelde soldaat in Afghanistan.” Klaver wist op dat moment nog van niets. “Toen zei ik nog: maak je geen zorgen. Wat er ook gebeurt, de familie is altijd de eerste die iets hoort.” Toch begon het te knagen en belde ze de moeder van Timo. “En toen zei ze het wel meteen: het is Timo”, aldus Melody. “Dan zakt de grond onder je voeten weg.”

Donker randje

Melody geeft toe dat ze in een soort “overcompensatie wat betreft genieten” ging. “Ik vluchtte heel erg in afleiding. Niet alleen in werk, maar ook in vrienden en feesten”, zegt ze tegen Steven. “Dat was heel erg leuk. Natuurlijk had het een donker randje, want ik deed het ook om te verdoven. maar ik moet zeggen dat ik wel echt een hele leuke jeugd heb gehad. Daarvoor maar ook daarna, wat misschien heel gek klinkt. Het is verschrikkelijk geweest, maar ik heb me ook niet uit het veld laten slaan wat betreft genieten van het leven.” Haar passie voor acteren is naar eigen zeggen Melody’s “afleiding slash verdoving slash heling in één” geweest.

Gevlucht

Steven doet op zijn beurt ook een heftig boekje open over zijn jeugd. De cabaretier is zichtbaar geëmotioneerd wanneer hij vertelt dat hij vroeger heeft moeten vluchten voor de oorlog. Zijn familielid Ronnie Brunswijk stond lijnrecht tegenover Desi Bouterse, waardoor niemand met de achternaam Brunswijk veilig was. “We lieten alles achter en moesten vluchten naar het binnenland van Suriname. Mijn moeder was toen alleen met vijf kinderen, want mijn vader was al in Nederland om geld te verdienen. Daar zouden we uiteindelijk naartoe gaan.” Eenmaal bij de grens aangekomen, kwam het gezin – waarvan de jongste net kon lopen – niét op één boot terecht. “Mijn moeder brak in tranen uit.” Uiteindelijk kwam het toch goed: “Mijn vader had het geld verdiend om ons allemaal naar Nederland te halen.”

Lees ook
Kimberley Klaver barst in tranen uit op Instagram en slaat alarm: ‘Please, help’

Sterke dame

Kijkers van De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld vinden de gesprekken tussen beiden ontzettend mooi. “Sterke dame, die Melody!”, klinkt het op Twitter. “Mooie aflevering.”

Heb je de aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, Twitter | Beeld: still