Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Melissa Drost uit kritiek op ‘tuttige’ GTST-rol: ‘Het was alleen maar thee zetten, de was vouwen en huilen’

Melissa Drost uit kritiek op ‘tuttige’ GTST-rol: ‘Het was alleen maar thee zetten, de was vouwen en huilen’

Melissa Drost uit kritiek op ‘tuttige’ GTST-rol: ‘Het was alleen maar thee zetten, de was vouwen en huilen’

Actrice Melissa Drost (35) zal menig kind herkennen als Juf Roos, maar veel volwassenen zullen haar ongetwijfeld kennen van ‘Goede Tijden Slechte Tijden’, waarin ze de rol van Sjors Langeveld speelde. Een geliefd personage van ’s lands populairste soap, maar zelf was Melissa niet bepaald fan van haar rol. Na drie jaar was ze er ook helemaal klaar mee, vertelt ze aan Özcan Akyol (37) in ‘De Geknipte Gast’.

Veilige rollen

In de verste verte lijkt de echte Melissa niet op de nette Juf Roos uit de populaire gelijknamige kindershow. “Het zijn twee totaal verschillende werelden”, zegt ze. “Ik word vaak gekozen voor dat soort veilige rollen. Misschien door mijn voorkomen. Ik snap het ergens wel, maar het is wel jammer dat je in Nederland zo gauw in zo’n hokje zit en daar nooit meer uitkomt”, vertelt ze aan Özcan.

Thee zetten en huilen

Melissa vertelt dat ze ook een ‘duistere’ kant heeft die de kijkers niet te zien krijgen. “Ik ben stoerder en interessanter dan ik nu kan laten zien.” Dit zat haar dwars in de periode dat ze de rol van Sjors Langeveld in GTST speelde. Ook die rol was te tuttig voor Melissa. “Het ging me tegenstaan. Het was alleen maar thee zetten, de was opvouwen en huilen”, zegt ze eerlijk.

Verrassend verleden

Melissa denkt dat haar voorkomen doet vermoeden dat ze een rijke jeugd in bijvoorbeeld het Gooi heeft gehad en dat ze daarom steeds van die ‘keurige rollen’ krijgt, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Ze komt uit een bijstandsgezin in Schagen. Haar vader was zwaar depressief en haar moeder werkte zwart om de eindjes aan elkaar te knopen. Volgens Melissa was er weinig geld en moest ze haar kleding zelf maken. Ook het huwelijk tussen haar ouders ging niet over rozen. “Dat is ook lastig als iemand zo somber is. Ik weet nog dat ik ze als kind naar elkaar toeduwde: kus elkaar eens. Dat gebeurde gewoon niet.”

Lees ook
Patrick Martens werd bij ‘GTST’ ontslagen door geworstel met geaardheid: ‘Mijn droombaan verloren’

Ook Melissa dronk depressieve gevoelens weg

“Later, toen hij er niet meer was, begreep ik hem beter. En toen kwam ik erachter dat ik ontzettend zijn genen heb.” Ook Melissa kent beleefde immers, met name in haar jeugd, depressieve periodes. “Toen ik een jaar of vijftien was, dronk ik heel veel. Een fles wodka per avond. Ik was alles een beetje aan het verdoezelen om maar niets te hoeven voelen. Ik heb me toen wekelijks afgevraagd: waarom ben ik hier?” Wanneer Ozcan vraagt of dat tot gekke dingen heeft geleid, is het even stil, waarna Melissa opbiecht: “Nou ja, ik had er niet meer kunnen zijn. Dat had gekund. Godzijdank heb ik uiteindelijk nooit stappen in die richting gezet.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee