Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Meghan Markle mocht van de koninklijke familie niet met Oprah praten

Meghan Markle mocht van de koninklijke familie niet met Oprah praten

Meghan Markle mocht van de koninklijke familie niet met Oprah praten

Prins Harry en Meghan Markle hebben een exclusief interview gegeven aan Oprah Winfrey. Dit interview wordt aanstaande zondag uitgezonden. Vrijdag is er alvast een fragment naar buiten gebracht van dit interview. Hierin zien we de zwangere Meghan in gesprek met Oprah. Ze bespreken een voorval van drie jaar geleden: Oprah vroeg Meghan voor een interview, maar daar mocht Meghan van het Britse koningshuis geen ‘ja’ op zeggen.

Meghan Markle mocht niet met Oprah praten

Begin 2018 belde Oprah de hertogin van Sussex op om te vragen om een interview over de aanstaande bruiloft tussen haar en prins Harry. “Het is niet het juiste moment nu, sorry”, zei Meghan daarop. “Ik herinner me dat gesprek nog goed”, vertelt Meghan aan de interviewster. “Ik mocht dat gesprek niet eens alleen met jou voeren toen. Er moesten mensen bij zijn.”

Geen keuze

Meghan zei uiteindelijk ‘nee’ op het interview. “Ik heb nu veel meer ervaring en ik heb de mogelijkheid om mijn eigen keuzes te maken”, vertelt ze op de vraag van Oprah waarom ze nu wel wil praten. “Ik had toen geen ‘ja’ kunnen zeggen. Die keuze was niet aan mij.”

Koninklijke familie

In het interview, dat aankomende zondag in Nederland op Net5 te zien is, doet Meghan een boekje open over haar ervaringen met de koninklijke familie. Eerder dit jaar verbraken zij en haar man Harry de banden met het koninklijk huis. Later in het interview schuift ook prins Harry aan.

Lees ook
Oud-collega’s nemen het voor Meghan Markle op: ‘Ik geloof dit pestverhaal geen microseconde’

Krant moet excuus maken

Vrijdag kwam er ook een ander nieuwtje rondom Meghan naar buiten: de Britse krant Mail on Sunday moet op de voorpagina in een verklaring excuses aanbieden aan Meghan. Dat is het gevolg van een door de hertogin van Sussex gewonnen rechtszaak tegen de krant. Eerder deze week eiste Meghan een schadevergoeding van zo’n 1,5 miljoen pond (1,75 miljoen euro) en een rectificatie met excuses. Ook wilde ze dat de uitgever de proceskosten van 750.000 pond terug zou betalen en dat de krant alle kopieën van Meghans brief zou vernietigen of aan haar terug zou geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story  | Beeld: ANP