Je bent hier: Home > Celebs > Koningshuis bevestigt: Meghan en Harry stoppen samenwerking met William en Kate

Koningshuis bevestigt: Meghan en Harry stoppen samenwerking met William en Kate

Celebs
Koningshuis bevestigt: Meghan en Harry stoppen samenwerking met William en Kate

Prins Harry en Meghan Markle hebben besloten om niet langer door te gaan met de liefdadigheidsinstelling, the Royal Foundation, die ze samen met prins William en Kate Middleton besturen. In plaats daarvan richten ze een eigen stichting op.

Bevestigd

Dat bevestigt het Britse koningshuis, nadat er al langer geruchten gingen dat de prins en zijn echtgenote de liefdadigheidsinstelling zouden verlaten. De verandering in organisatiesamenstelling is gemaakt omdat de huidige structuur niet optimaal is, blijkt uit de verklaring die donderdag is gegeven.

Is dat wel de echte reden?

Volgens eerdere geruchten zouden beide stellen echter niet meer op goede voet zijn met elkaar, sinds de komst van Meghan in het koningshuis. Harry en Meghan verhuisden ook al uit Kensington Palace, waar Kate en William hun buren waren.

Nieuwe stichting

Details over de stichting die Markle en de prins gaan opzetten, zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de twee koppels in de toekomst blijven samenwerken op het gebied van goede doelen.

Breuk in jubileumjaar van stichting

Meghan voegde zich in mei 2018 bij de instelling, na haar huwelijk met Harry. The Royal Foundation werd in september 2009 opgericht door de broers William en Harry en wordt gebruikt voor alle liefdadigheidsactiviteiten die zij ondernemen. Hiertoe behoren zaken op het gebied van de jeugd, ouderen, kunst en sport.

Lees ook
Zó mooi: dit kreeg Meghan van Harry voor hun huwelijksjubileum

Invictus Games

Ook de Invictus Games, het jaarlijkse sportevenement voor voor militairen en veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger (en dat volgend jaar plaatsvindt in Den Haag), wordt georganiseerd onder de hoed van The Royal Foundation.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee