Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Maxime Meiland krijgt doodsbedreigingen vanwege controversiële uitspraken van moeder Erica

Maxime Meiland krijgt doodsbedreigingen vanwege controversiële uitspraken van moeder Erica

Maxime Meiland krijgt doodsbedreigingen vanwege controversiële uitspraken van moeder Erica

Erica Meiland doet met haar nieuwe boek veel stof opwaaien, omdat ze veel negatieve uitspraken over moslima’s en de islam deelt. Martien Meiland en dochter Maxime staan achter de uitspraken van moeder Erica en Maxime verdedigde haar moeder daarom op Instagram. Dit kwam haar alleen duur te staan. 

Maxime verdedigt Erica

In het nieuwe boek deelt Erica haar ongezouten mening, waarbij ze zich vooral negatief uitlaat over moslima’s en de islam. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt toch de wind in je haren voelen? Dat is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier”, stond onder andere in haar boek. Veel mensen vonden de uitspraken van de realityster stuitend en deelden hun ongenoegen over de uitspraken.

Dochter Maxime reageerde op alle ophef en verdedigde haar moeder Erica op Instagram. Zo zei Maxime tegen Juice Channel: “Het blijkt uit cijfers dat dit de realiteit is. Ieder zijn mening. […]. Ze vindt vooral het hoofddoek dragen waanzin. Wat ook logisch is want waarom moet een vrouw haar haar verbergen omdat mannen een probleem hebben met hun sexualiteit.” Maxime is van mening dat moslima’s de dupe zijn vanwege de onderdrukking door mannen, wat Erica ook benoemt in haar boek.

Lees ook
Chantal Janzen is het oneens met Erica Meiland: ‘Lieve Erica, dat kan jij niet bepalen’

Doodsbedreigingen

Helaas voor Maxime zijn mensen niet tevreden met haar reactie. Ze krijgt via sociale media dan ook veel haatberichten en doodsbedreigingen, ook richting haar jonge dochters, waarvan ze een aantal deelde op Instagram. Zo waren er onder andere mensen die haar en haar dochters de dood toewensten of berichtjes stuurden waarin ze scholden met ziektes. Gelukkig krijg Maxime ook veel steun van haar volgers. “Lieve allemaal, Wat ben ik overspoeld met onwijs veel lieve en gesteunde berichten! Dank hiervoor! Dit doet ons goed 💕!”, laat ze weten op Instagram.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Juice Channel, LINDA | Beeld: BrunoPress