Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Mooi: Máxima steekt Brabants zorgpersoneel hart onder de riem

Mooi: Máxima steekt Brabants zorgpersoneel hart onder de riem

Mooi: Máxima steekt Brabants zorgpersoneel hart onder de riem

De verpleegkundigen van het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) waren blij verrast toen zij de telefoon opnamen en opeens koningin Máxima aan de lijn bleken te hebben. De koningin belde het Brabants zorgpersoneel om hen een hart onder de riem te steken. “Hou maar vol”, aldus Máxima. 

Máxima hoorde tijdens het belletje aan hoe heftig het werk is voor de verpleegkundigen. Vooral dat ook jonge mensen heel snel heel ziek worden als gevolg van het longvirus is heftig, kreeg de koningin te horen zo is te zien in een video die het ziekenhuis op haar website plaatste.

Máxima

De verpleegkundigen vinden het moeilijk dat familie nauwelijks bij de coronapatiënten mag komen en dat ook zij geen hand op iemands schouder kunnen leggen. “Menselijk is het niet”, concludeerde Máxima. “Hou maar vol”, drukte ze twee jonge verpleegkundigen op het hart.

Thuissituatie

Met twee ic-verpleegkundigen sprak de koningin over of de veiligheidsmaatregelen voldoende zijn en of er nog genoeg materiaal is. Ook informeerde ze naar de thuissituatie van het ziekenhuispersoneel. “Ik heb hier ook drie kinderen die we moeten zien bezig te houden”, zei de koningin.

Lees ook:
Willem-Alexander en Máxima zijn mogelijk in contact geweest met besmette personen

‘Superlief’

Het videogesprek met Máxima viel in goede aarde bij de verpleegkundigen. Die noemden de koningin “superlief” en merkten op dat ze “heel doortastende vragen” stelde. “Dit is heel hard wat je meemaakt”, zei Máxima. “Daarom dit telefoontje, om van onze kant te laten zien dat wij ons realiseren in wat voor moeilijke situatie u werkt. We zijn u zeer dankbaar en erkentelijk voor wat u doet. Heel veel sterkte en de groeten thuis.”

Bekijk hieronder de beelden van het videogesprek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress