Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koningin Máxima geeft emotioneel statement over overlijden van zusje Inés

Koningin Máxima geeft emotioneel statement over overlijden van zusje Inés

Koningin Máxima geeft emotioneel statement over overlijden van zusje Inés

Inés, de jongste zus van koningin Máxima, “was ziek en kon niet genezen”. Dat zei de koningin vandaag in Groningen, waar ze het UMCG Protonentherapiecentrum bezocht. “Onze enige troost is dat ze nu rust heeft gevonden”, zei Máxima na afloop van het bezoek met tranen in haar ogen.

Lees ook
Jongste zus van koningin Máxima overleden op 32-jarige leeftijd

Dankbaar

De koningin bedankte ook voor het medeleven dat de familie ontving nadat Inés een einde aan haar leven had gemaakt. Ze bedankte verder voor het respect dat de Nederlandse media de familie heeft getoond en ze zei het fijn te vinden weer aan het werk te zijn. Het bezoek aan het UMCG Protonentherapiecentrum in Groningen is haar eerste publieke optreden sinds 6 juni. Ze zou het centrum op 8 juni officieel openen maar zegde af vanwege de dood van Inés.

‘Geëmotioneerd’

“Vandaag ben ik weer aan het werk gegaan na een moeilijke tijd. Ik ben eigenlijk blij dat ik dit bezoek aan heb kunnen doen omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker. Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing”, zei een zichtbaar geëmotioneerde Máxima, die haar tekst had opgeschreven.

‘Inés kon niet genezen’

“Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Ik wil echt mijn heel grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. Dank, dank”, zei de koningin.

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte