Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Maxima in bikini en Willem-Alexander hunkerend naar een zwemtrap: vakantiefoto’s van royals gepubliceerd

Maxima in bikini en Willem-Alexander hunkerend naar een zwemtrap: vakantiefoto’s van royals gepubliceerd

Celebs
Maxima in bikini en Willem-Alexander hunkerend naar een zwemtrap: vakantiefoto’s van royals gepubliceerd

Afgelopen weekend zijn er vakantiefoto’s van de koninklijke familie online verschenen. Da’s redelijk uniek, want… officieel mag het niet. De opnamen zijn in strijd met de mediacode die het Koninklijk Huis voor zichzelf hanteert. Dat neemt niet weg dat het stiekem ontzettend leuk is het koninklijke gezin eens zo (lekker gewoon) te zien.

Máxima in bikini

De foto’s tonen het koningspaar in badkleding – Máxima in bikini – aan boord en bij hun nieuwe, in Muiden geregistreerde boot Alma. Er is onder meer te zien hoe de koning zijn vrouw de boot in helpt na een rondje zwemmen bij het schip. Die beelden doen veel twitteraars gniffelen, want waarom heeft een boot van zo’n twee miljoen euro in hemelsnaam geen zwemtrapje?

Genieten in Griekenland

Volgens het Duitse boulevardblad Bild zijn de opnamen vrijdag gemaakt nabij Mykonos, tijdens een vaartocht die Willem-Alexander en Máxima maken langs verschillende Griekse eilanden. Dat de koning in Griekenland verbleef, was al duidelijk geworden uit vlieggevens van het regeringsvliegtuig en uit de ondertekening, afgelopen vrijdag nog, van een Koninklijke Boodschap aan de Tweede Kamer over de corona-app. Alleen was de boodschap ondertekend in Ermionida, de gemeente waar hij zijn vakantiehuis heeft, en niet bij Mykonos.

Mediacode

De foto’s vonden na publicatie door Bild snel hun weg naar Nederlandse media als GeenStijl en Ditjes & Datjes, en op Twitter en in beeldbanken van fotopersbureaus. Volgens de in 2005 door het Koninklijk Huis afgekondigde mediacode zouden ze niet verspreid mogen worden. De code heeft “tot doel de persoonlijke levenssfeer van leden van het Koninklijk Huis te beschermen”. Een aantal keren zijn ook rechtszaken aangespannen tegen media die vakantie- of andere privéfoto’s van de Oranjes hadden gepubliceerd.

Coronamisser

Van de huidige Griekenland-vakantie gaat ook een foto rond waarop te zien is dat het koninklijk paar de coronaregels niet naleeft. Maandagochtend verontschuldigden Willem-Alexander en Máxima zich hiervoor op Twitter.

Lees ook
Willem-Alexander en Máxima door het stof na gefotografeerde coronamisser: ‘We hadden op moeten letten’

Claims

De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet zeggen of er stappen worden ondernomen tegen media die dit weekeinde foto’s hebben gepubliceerd van de op de Middellandse Zee vakantie vierende koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat is al enkele jaren het beleid van de RVD. De opnamen zijn in strijd met de mediacode die het Koninklijk Huis voor zichzelf hanteert.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee