Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Marlijn Weerdenburg had na haar moeders overlijden moeite met huilen: ‘Het gebeurde maar niet’

Marlijn Weerdenburg had na haar moeders overlijden moeite met huilen: ‘Het gebeurde maar niet’

Marlijn Weerdenburg had na haar moeders overlijden moeite met huilen: ‘Het gebeurde maar niet’

Marlijn Weerdenburg heeft in het begin moeite gehad met huilen bij het overlijden van haar moeder. Vijftien dagen voor de geboorte van haar tweede kindje Sammie overleed de moeder van de actrice en zangeres na een kort en plotseling ziekbed. “Ik ben een heel emotioneel mens, een makkelijke huiler – ik jank ook graag. Dat gebeurde maar niet”, vertelde Weerdenburg zaterdag in AD.

Oorlogsituatie

Volgens haar ging alle energie naar de zorg van haar zoon. “Dat vertelde mijn verloskundige ook: bij zwangere vrouwen die zoiets ergs meemaken, maar ook zwangeren in bijvoorbeeld een oorlogssituatie, voelen lichaam en geest: je moet nu voor je kind zorgen.” Haar zoontje Sammie kwam thuis ter wereld na een ‘droombevalling’.

Kalm en in balans

“Het mooie vind ik: mijn moeder was altijd kalm en in balans, zelf was ik lang ongedurig”, aldus de zangeres, die vanaf dit najaar de hoofdrol in de musical Diana & Zonen speelt. Door haar vriend Paul Broers is ze naar eigen zeggen al rustiger geworden. “Maar nu lijkt het helemaal alsof ik die eigenschappen van mijn moeder heb overgenomen.”

Lees ook
Prachtige, intieme foto: Marlijn Weerdenburg openhartig over ‘gehannes’ met borstvoeding

Vernoemd naar moeder

Haar zoontje Sammie is vernoemd naar haar moeder. Hij heeft de naam Sammie Johan Willempje Broers. Johan, zijn tweede naam, komt van haar schoonmoeder Johanna. De derde naam van het jongetje, Willempje, is een verwijzing naar Weerdenburgs moeder. Na de geboorte van Sammie postte Marlijn een foto op haar Instagram en schreef daarbij: “Ook al lagen dood en leven nooit eerder zo dichtbij elkaar, onze harten stromen over van geluk met liefde voor jou.” Het is het tweede kindje voor de actrice en zangeres. In 2017 werd ze moeder van zoontje Teun.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Story | Beeld: Brunopress, Instagram