Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Marco Borsato stopt na beschuldigingen als ambassadeur van War Child

Marco Borsato stopt na beschuldigingen als ambassadeur van War Child

Marco Borsato stopt na beschuldigingen als ambassadeur van War Child

Marco Borsato heeft zich teruggetrokken als ambassadeur van War Child. De zanger heeft dit laten weten in een persbericht dat is verspreid door zijn advocaten. 

Persbericht

‘Ik heb vanmiddag besloten om mij officieel als ambassadeur van War Child terug te trekken. Ik wil mij volledig richten op de verdediging en niemand in mijn omgeving daarmee belasten en al helemaal niet een instantie als War Child, die mij zo aan het hart gaat’, luidt het persbericht.

War Child

Sinds 1998 was Marco ambassadeur bij War Child. Hij maakte in dat jaar zijn eerste reis naar Kosovo. In de jaren daarna reisde de zanger onder meer af naar Oeganda en Sierra Leone. Hier ontmoette hij voormalige kindsoldaten. Met zijn reizen naar Afghanistan, Pakistan en Eritrea vroeg Marco aandacht voor kinderen in conflictgebieden.

Ambassadeur

De ambassadeurs van War Child doen mee aan meerdere Friends for War-Child concerten in Ahoy en live tv-shows van Friends for War Child. Daarnaast doen de ambassadeurs ook mee aan de concertreeksen van Symphonica in Rossa, waarbij ieder jaar weer geld wordt opgehaald voor de organisatie.

Lees ook
Een tijdlijn van alle affaires en beschuldigingen rondom Marco Borsato: dit is wat we tot nu toe weten

Onzedelijke betastingen

Dinsdag werd bekend gemaakt dat een jonge vrouw aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato wegens ‘onzedelijke betastingen.’ De Telegraaf heeft laten weten dat het om een 22-jarige vrouw gaat. Zij beweert dat ze vanaf haar vijftiende seksueel is misbruikt door de zanger. En ook verschillende roddelkanalen melden dat de zanger al vaker grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. De eerste reactie van Borsato kwam vorige week via zijn advocaten naar buiten. Tot op heden ontkent hij alle beschuldigingen. De zanger heeft hij het Openbaar Ministerie gevraagd om een onderzoek te starten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress