Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Marco vertrokken uit Het Gooi uit angst geconfronteerd te worden met Leontine en nieuwe liefde

Marco vertrokken uit Het Gooi uit angst geconfronteerd te worden met Leontine en nieuwe liefde

Marco vertrokken uit Het Gooi uit angst geconfronteerd te worden met Leontine en nieuwe liefde

Nadat Marco en Leontine Borsato besloten om uit elkaar te gaan, pakte de zanger zijn spullen om in te trekken bij zijn moeder in het Noord-Hollandse Stompetoren. Inmiddels heeft hij zijn eigen woning in Alkmaar, want naar het Gooi wil hij niet meer terug, uit zelfbescherming. Ook zegt hij in een nieuw interview dat hij denkt dat hij en Leontine te snel zijn getrouwd en aan kinderen begonnen.

Vertrekken was verstandigste keuze

In het ‘alles onthullende’ interview met Linda de Mol afgelopen zaterdag kwamen niet alleen Marco’s ontrouw en zijn verdriet ter sprake, maar ook zijn nieuwe woonplaats Alkmaar. De presentatrice was benieuwd waarom hij daar is gaan wonen, en niet in Het Gooi waar ook Leontine en zijn kinderen wonen. “Ik ben daar opgegroeid”, vertelde hij. De zanger verklaart dat hij geen idee had hoe de situatie zich zou ontwikkelen en het hem daarom verstandiger leek om te vertrekken uit het Gooi.

Leontine en nieuwe liefde

Maar de hoofdreden is een pijnlijke. Marco vreest dat hij zijn ex tegenkomt met een nieuwe liefde. “Ik ben nog zo gek op haar, dat ik het moeilijk vond om haar straks met een nieuw iemand te zien in die omgeving.” Hij vindt dat ze elkaar dan “niet in de weg moeten lopen”. “Iedereen moet de tijd krijgen om zijn eigen afwegingen te maken. Ik merk het nog aan mezelf, ik ben er nog geëmotioneerd onder.”

Te vroeg in het diepe gesprongen

Terugkijkend op hun relatie zegt Marco maandag in De Telegraaf dat hij en zijn ex-vrouw wellicht te snel zijn begonnen aan het stichten van een gezin. De zanger vroeg haar immers al na drie maanden ten huwelijk. Op de vraag of het allemaal te snel ging, antwoordt Borsato in het vraaggesprek: “Achteraf zeg ik: we hebben heel weinig tijd alleen met z’n tweeën doorgebracht. Verloven, trouwen, de komst van Luca. Ik heb onderschat wat het met een vrouw doet om in toch vrij korte tijd – we hebben het over een goeie vier jaar – drie kinderen te krijgen.”

Nog steeds verliefd

Borsato en Leontine trouwden in 1998, in dezelfde periode waarin zijn succesalbum De Waarheid uitkwam. Borsato noemt die periode “de meest hectische tijd van alles”. De twee leerden elkaar pas enkele maanden daarvoor kennen, waarna in raptempo werd getrouwd en Leontine in verwachting raakte van hun eerste kind. “Ik was verliefd tot over mijn oren en dat ben ik 24 jaar, nee 25 jaar inmiddels, gebleven”, aldus Marco.

Lees ook
Sprak Marco wéér niet helemaal ‘de waarheid’? Zanger betrapt op ‘leugens’ in veelbesproken interview

Scheiding

De zanger, die twee weken geleden na een lange radiostilte zijn comeback-single (over de breuk met Leontine) uitbracht, heeft een heftige tijd achter de rug. In oktober 2019 bevestigde Marco een affaire te hebben gehad met pianiste Iris Hond. In januari 2020 kwam naar buiten dat hij kampte met een burn-out. Hij besloot uit de spotlights te stappen, maar daarmee was niet alles gezegd. Een maand later kwam het nieuws dat Marco en Leontine na een huwelijk van 23 jaar uit elkaar gingen. Na de scheiding bleven Marco en Leontine in harmonie met elkaar. Samen zijn ze ouders van zoons Luca (22) en Senna (19), en dochter Jada (18).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Telegraaf (@telegraaf.nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato)

Marco’s opmerkelijke valentijnspost van afgelopen februari:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato)

Bron: STORY, NU.nl | Beeld: ANP