Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Home Alone’-ster voor het eerst openhartig over vermeend kindermisbruik Michael Jackson

‘Home Alone’-ster voor het eerst openhartig over vermeend kindermisbruik Michael Jackson

Celebs
‘Home Alone’-ster voor het eerst openhartig over vermeend kindermisbruik Michael Jackson

De Amerikaanse acteur Macaulay Culkin, die vooral bekend werd als Kevin in de ‘Home Alone’-serie, heeft openhartig gesproken over zijn vriendschap met ‘King of Pop’ Michael Jackson. Hij deed dat in een interview met het magazine Esquire, dat dinsdag verscheen. De voormalige kindster en de popzanger, die terechtstond wegens kindermisbruik en vrijgesproken werd, raakten bevriend toen Macaulay ongeveer tien jaar oud was.

Misbruik door Michael

De nu 39-jarige acteur kwam tijdens de rechtszaak in 2005 ter verdediging van de 22 jaar oudere Michael. Hij ontkende ooit misbruikt te zijn door de zanger. Volgens Macaulay was het de laatste keer dat hij Michael sprak. “Ik zag hem bij de toiletten, tijdens een schorsing van de zitting. Michael vond het beter om me niet te spreken, hij wilde niet de schijn wekken dat hij mijn verklaring beïnvloedde.”

Voor het eerst openhartig

Hij weerspreekt opnieuw nadrukkelijk dat de in 2009 overleden popzanger zich destijds schuldig maakte aan seksueel overschrijdend gedrag. “Het is bij mij niet gebeurd, ik heb het niet bij anderen zien gebeuren en ik heb geen reden om te denken dat er iets gebeurd is.” Macaulay is de peetvader van Paris Jackson, de dochter van Michael. Toen de documentaire Leaving Neverland in 2019 uitkwam, waarin Michael Jackson wederom beschuldigd werd van kindermisbruik, wilde hij niet reageren. In het interview met het blad legt hij niet uit waarom hij er nu wel over spreekt.

Heftig interview

Het is voor het eerst in jaren dat de Home Alone-acteur een interview geeft. Tijdens het gesprek met Esquire, waarvoor hij meerdere dagen is geïnterviewd, vertelt hij bovendien openlijk over zijn drugsverleden en zijn vader die hem mishandelde.

Lees ook
Wereld in rep en roer door Michael Jackson-docu: wat is er aan de hand?

Liefde

Inmiddels gaat het beter met hem, zo laat hij weten: hij is tevreden met zijn leven, hij is gelukkig in de liefde en geniet van zijn huisdieren. Momenteel is de acteur samen met actrice Brenda Song, bekend van onder meer The Social Network en de Netflix-thriller Secret Obsession. Eén van Macaulay’s bekendste exen is actrice Mila Kunis, met wie hij van 2002 tot 2010 een stel vormde.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee