Je bent hier: Home > Celebs > Oscar-kijkers staan perplex: Luke Perry ‘overgeslagen’ bij ‘In Memoriam’-optreden

Oscar-kijkers staan perplex: Luke Perry ‘overgeslagen’ bij ‘In Memoriam’-optreden

Celebs
Oscar-kijkers staan perplex: Luke Perry ‘overgeslagen’ bij ‘In Memoriam’-optreden

Zondagavond werden in de Verenigde Staten de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld weer uitgereikt, de Oscars. Dé grote prijs, die voor beste film, ging naar misschien wel de verrassendste winnaar ooit, maar dat was zeker niet het opmerkelijkste moment van de avond…

Vergeten grootheden

Niet alleen worden ieder jaar nieuwe winnaars gekroond, maar worden ook oud winnaars en grote namen uit de filmwereld die het afgelopen jaar zijn overleden, herdacht en geëerd. Dat gaat niet altijd vlekkeloos; The Academy vergeet nog weleens een belangrijke naam in het rijtje grootheden. Zo ook dit jaar, waarvoor zangeres Billie Eilish gekozen werd om de compilatie te voorzien van muziek; ze zong een cover van het nummer Yesterday van The Beatles.

Pijnlijke misser

De Oscar-bazen maakten ook bij de uitreiking van zondag een misser van formaat. Niemand minder dan Luke Perry, bij velen voornamelijk bekend van zijn rollen in Beverly Hills, 90210 en recenter Netflix’ Riverdale, kwam níet voorbij in de video met grootheden die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. De fout is extra pijnlijk, omdat Luke zelfs een rol speelde in het voor maar liefst tien beeldjes genomineerde Quentin Tarantino-spektakel Once Upon A Time In Hollywood. De film, één van de meest bejubelde films van het jaar, mocht zondagavond twee prijzen verzilveren, waaronder die voor beste mannelijke bijrol, gewonnen door Brad Pitt. Het ontbreken van Luke, die in maart 2019 overleed na een beroerte, in het rijtje schoot veel fans dan ook enórm in het verkeerde keelgat.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Nóg meer vergeten namen

Alsof het vergeten van Luke al niet erg genoeg was, ontbraken er nog een paar namen. Ook Disney’s Descendants-ster Cameron Boyce, die in de zomer van 2019 véél te jong – op twintigjarige leeftijd – overleed aan een epileptische aanval, zat niet in de montage. Verder kregen ook Jan-Michael Vincent (Bite the Bullet), Tim Conway (30 Rock en ‘Mosseljongen’ uit Spongebob), Michael J. Pollard (Bonnie and Clyde), en horrorlegende Sid Haig (House of 1000 Corpses) géén vermeldingen.

Lees ook
Bijna jaar na dood goede vriend Luke Perry nieuwe klap voor Shannen Doherty: ‘De kanker is terug’

Rutger Hauer wél geëerd

Wél genoemd werd ‘onze’ Rutger Hauer. De Nederlandse acteur, die half juli op 75-jarige leeftijd overleed na een kort ziekbed, werd in het In memoriam-blokje geëerd met een mooie zwart-witfoto van zijn jongere zelf. Hauer werkte vanaf begin jaren tachtig in Hollywood, waar hij speelde in kaskrakers als Nighthawks, Blade Runner, The Hitcher en Batman Begins. Vrienden en familie van Hauer hielden twee weken geleden een memorial in Friesland, in zijn woonplaats Beetsterzwaag. Bij het evenement waren zo’n 120 genodigden aanwezig, onder wie ook Hollywoodsterren als Sharon Stone en Miranda Richardson.

Het ‘In Memoriam’-item van zondagavond:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Entertainment Weekly, Superguide, ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee