Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lucy Woesthoff brengt emotionele ode aan dochtertje: ‘Zij is mijn muze’

Lucy Woesthoff brengt emotionele ode aan dochtertje: ‘Zij is mijn muze’

Celebs
Lucy Woesthoff brengt emotionele ode aan dochtertje: ‘Zij is mijn muze’

Naast een paar prachtige zoons zijn Dinand (48) en Lucy Woesthoff (41) de trotse ouders van een dochter, die met een bijzondere reden vernoemd is naar Guusje Nederhorst: de overleden vrouw van de Kane-frontman. Aan het meisje brengt de moeder een ode. Dit doet ze met een prachtige foto van hen samen én een emotionele tekst.

Dochter Lucy Woesthoff

Lucy heeft op Instagram een schattig kiekje met de vierjarige Leia Guusje. “Als ik naar mijn dochter kijk, zie ik een spiegelbeeld van de vrouw die ik altijd heb willen zijn. Misschien zelfs een echo van het kind dat ik ooit was”, begint de blondine bij het plaatje. Vervolgens somt ze een paar eigenschappen van haar dochtertje op. “Krachtig en sterk. Expressief en dominant. Nieuwsgierig en avontuurlijk. Onverschrokken en vrij.”

Baas in huis

Hoewel Leia Guusje opgroeit in een huis vol alfamannen, is ze volgens haar moeder tóch de baas. “Lief en grappig. Zacht en vriendelijk. Delicaat en kwetsbaar”, vervolgt Lucy het fragment uit haar recente boek WOMAN. “Een dansende, zingende vlinder. Pailletten, tule, roze, prinsessen… Zij is mijn muze.”

Meer vrouw

Sinds de geboorte van de kleuter voelt Lucy zich meer vrouw, zo geeft de blondine toe. “Niet omdat zij mij compleet maakt, maar omdat ze me inspireert om meer mezelf te zijn”, verklaart Woesthoff. “Ik was op de een of andere manier vergeten dat ik ook sterk en kwetsbaar kon zijn. Dominant en lief. Een onverschrokken leider in roze glitters.”

Geweldig geschenk

“Waarom ik dit gegeven onderweg kwijt was geraakt, is niet zo moeilijk te raden. De wereld is nu eenmaal een uitdagende plek voor kleine meisjes en de vrouwen die ze zullen worden. En toch heeft ze mijn ogen geopend. Het is een geweldig geschenk om spiritueel opgevoed te worden door je eigen kind”, gaat Lucy verder. “Ik word er door haar onschuldige verwachtingen en onverstoorbare karakter elke dag aan herinnerd dat vrouwen inspirerende en ingewikkelde wezens zijn, mysterieus en duidelijk tegelijkertijd. Perfect ontworpen om het dorp niet alleen te leiden, maar er ook voor te zorgen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‘ALS IK NAAR MIJN DOCHTER KIJK, zie ik een spiegelbeeld van de vrouw die ik altijd heb willen zijn. Misschien zelfs een echo van het kind dat ik ooit was. Krachtig en sterk. Expressief en dominant. Nieuwsgierig en avontuurlijk. Onverschrokken en vrij. Ze groeit op in een huis vol alfamannen en toch is ze de baas. Lief en grappig. Zacht en vriendelijk. Delicaat en kwetsbaar. Een dansende, zingende vlinder. Pailletten, tule, roze, prinsessen… Zij is mijn muze. Sinds haar geboorte voel ik me meer vrouw. Niet omdat zij mij compleet maakt, maar omdat ze me inspireert om meer mezelf te zijn. Ik was op de een of andere manier vergeten dat ik ook sterk en kwetsbaar kon zijn. Dominant en lief. Een onverschrokken leider in roze glitters. Waarom ik dit gegeven onderweg kwijt was geraakt, is niet zo moeilijk te raden. De wereld is nu eenmaal een uitdagende plek voor kleine meisjes en de vrouwen die ze zullen worden. En toch heeft ze mijn ogen geopend. Het is een geweldig geschenk om spiritueel opgevoed te worden door je eigen kind. Ik word er door haar onschuldige verwachtingen en onverstoorbare karakter elke dag aan herinnerd dat vrouwen inspirerende en ingewikkelde wezens zijn, mysterieus en duidelijk tegelijkertijd. Perfect ontworpen om het dorp niet alleen te leiden, maar er ook voor te zorgen.’ Fragment uit mijn boek WOMAN – (link in bio)♥️ #sheismymuse #womanthebook #mydaughter

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

Cadeau van Guusje

Onlangs stonden Dinand en Lucy Woesthoff centraal in Rooijakkers Over De Vloer. In de uitzending passeerde niet alleen de inmiddels zeventienjarige Dean Maddy – de zoon van Guusje en de Kane-zanger – de revue, maar kwam ook hun dochtertje Leia Guusje ter sprake. Zij is vernoemd naar Guusje Nederhorst, de eerste vrouw van de Kane-frontman die op 34-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker. Lucy vertelde aan Art een bijzondere ervaring te hebben gehad tijdens een vakantie in Thailand, waar ze een medium bezocht. Die vertelde haar dat haar dochter een “cadeautje van Guusje” was. Toen bij terugkomst van haar reis inderdaad bleek dat Lucy in verwachting was van een meisje, besloot ze haar te vernoemen naar de overleden GTST-actrice.

Trots

Volgens Lucy is haar dochter ontzettend blij met haar naam. “Leia is heel trots op haar naam. Dat vind ik heel lief en ontroerend om te zien hoe ze dat zo naar zich toe trekt”, vertelt de vrouw van Dinand. “Guusje is voor haar een andere mooie vrouw in haar leven.”

Gezin met twee moeders

Guusje zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in het gezin, ook al heeft Lucy de actrice nooit persoonlijk gekend. “Wij zijn een gezin dat verloren en gerouwd heeft en dat desondanks een manier heeft gevonden om door te gaan, zonder daarbij het verleden te vergeten of te ontkennen, maar juist door het te vieren”, schrijft ze erover in haar nieuwe boek Woman. “Vandaag de dag zijn we een normaal, gelukkig gezin met twee moeders aan het hoofd en in het hart.”

Lees ook
Dochter Lucy en Dinand Woesthoff is ‘cadeautje van Guusje’: ‘It makes total sense’

Gezin

Dinand en Lucy stapten in 2009 in het huwelijksbootje en beloofden elkaar exact tien jaar later nógmaals eeuwige trouw. Samen kreeg het stel drie kinderen: zoons Jimi (13) en Che (9), en dochter Leia Guusje (4). Het meisje dankt haar tweede naam aan de eerste vrouw van de zanger, Guusje Nederhorst. Zij overleed in 2004 op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Met de toenmalige GTST-actrice kreeg Dinand in 2003 een zoon: Dean Maddy. Hij is eerder deze week zeventien jaar geworden. Zó ziet hij er nu uit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

You & Me Always…♥️♥️ #team 📸 @white_flow

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Summer Holiday Crew ✌🏻

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Moeder zijn herinnert me er dagelijks aan dat kinderen de mooiste mensen op aarde zijn. Zo lief en eenvoudig, zo in contact met zichzelf en zo puur. Een voorbeeld voor ons volwassenen. 🙏🏻 Deze kennis drijft me niet alleen om mijn eigen kinderen liefde te geven en te beschermen, maar om alle kinderen te helpen waar ik kan. ♥️ Drie jaar geleden was ik een gast bij een benefitdiner voor de stichting @terredeshommesnl Die avond werd ik overweldigd door het belangrijke werk dat ze doen om kinderen te helpen beschermen tegen uitbuiting over de hele wereld. Ik wist die nacht, als vrouw en moeder, dat ik me erbij moest betrekken. Daarom ben ik blij om aan te kondigen dat ik me vanaf vandaag een trotse Terre des Hommes-ambassadeur kan noemen! Ik zal het niet ontkennen, sommige projecten die ze uitvoeren zijn niet gemakkelijk te verteren, maar ik geloof dat het moeilijker is om weg te kijken. We kunnen de kinderen niet niet zien. Ik zal de komende maanden af en toe meer informatie met jullie delen. Hopelijk op een inspirerende en toegankelijke manier, want ik heb jullie hulp nodig. Mijn doel is om bewustzijn te creëren, maar ook om jullie de echte feiten over moeilijke kwesties te geven en nog belangrijker hulpmiddelen aan te bieden, zodat je ook zal weten hoe je kan helpen als je dat wilt en ook hoe je je eigen kinderen kan beschermen online en in het echte leven. Ik wil opkomen voor alle kinderen en ik hoop dat je met me mee gaat. Love, Lucy x #terresdeshommes #kinderuitbuiting #kinderrechten #stopchildabuse #ambassadeur

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‘if I know what love is…it is because of you’ ♥️♥️♥️♥️♥️ #mother

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Birthday my love ♥️ @dinand_woesthoff

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee