Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Linda de Mol:” Ik schaam me wel eens omdat ik veel geld heb”

Linda de Mol:” Ik schaam me wel eens omdat ik veel geld heb”

Linda de Mol:” Ik schaam me wel eens omdat ik veel geld heb”

Vorige week vertelde Linda de Mol nog dat ze zich vaak eenzaam voelt en nu komt de presentatrice opnieuw met een sterke uitspraak. Zo zou ze zich soms schamen voor het feit dat ze veel geld heeft terwijl er mensen zijn die bijna niet rond kunnen komen.

“Het maakt zó uit waar je wiegje staat”, zegt Linda in AD. “Dat mijn kinderen opgroeien in weelde betekent dat ze een enorm sociaal netwerk hebben, hun talen spreken, veel van de wereld gezien hebben en dat ze elke opleiding kunnen volgen. Ze hebben zo’n streep voor op kinderen die opgroeien in een sociale achterstandswijk waar ze zes weken lang rond het huis hangen in de zomer omdat zelfs picknicken of een opblaasbadje te duur is.” Daarom wil de blondine nu zelf haar steentje bijdragen om arme gezinnen toch een fijne kerst te bezorgen.

LINDA Foundation

“Ik kan de armoede niet oplossen, maar ik kan wel voor een zo groot mogelijke groep even een klein lichtpuntje zijn in die loodzware last van de armoede”, zegt de presentatrice. Zo gaat ze zelf de kosten betalen die haar stichting LINDA Foundation maakt, zodat het geld zeker bij de juiste mensen terecht komt. Over hoeveel geld het juist gaat, wilde de presentatrice niet zeggen maar het zou om een ‘substantieel bedrag’ gaan.

Linda schakelt ook haar kinderen nu al in bij de stichting zodat ze later haar plaats kunnen overnemen. “Ik vind het heel belangrijk dat ze zich bewust zijn van hun bevoorrechte situatie,” zei de blondine over Julian en Noa.

Lees ook: