Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Linda Hakeboom over ivf-traject voor start chemotherapie: ‘Ik ben mezelf nu supervruchtbaar aan het maken’

Linda Hakeboom over ivf-traject voor start chemotherapie: ‘Ik ben mezelf nu supervruchtbaar aan het maken’

Celebs
Linda Hakeboom over ivf-traject voor start chemotherapie: ‘Ik ben mezelf nu supervruchtbaar aan het maken’

Sinds augustus staat het leven van documentairemaker Linda Hakeboom (34) volledig op zijn kop. Nadat ze een knobbeltje in haar borst ontdekte, wordt er niet veel later borstkanker geconstateerd. Een reeks aan onderzoeken volgt en al snel wordt een behandelplan gemaakt. Chemotherapie is het antwoord op hoe Linda de strijd tegen de borstkanker aangaat. Maar voor het zover is, staat er ook nog een ivf-traject op de planning.

IVF-traject

Voor LINDA. neemt de presentatrice de kijker mee in de rollercoaster waar ze sinds augustus in is beland. In haar tweede vlog voor Linda’s Kankerverhaal laat Linda meer zien van het ivf-traject dat ze ondergaat. “Ik heb geen rammelende eierstokken. Niet nu, niet gehad ooit. Maar het stomme is, als je wordt geconfronteerd met onvruchtbaarheid ga je toch denken: wat als? Nu hebben we er toch voor gekozen om dat ivf-traject te doen om wat eicellen in te vriezen, zodat eventueel de optie daar nog is.”

Hormonen spuiten

Linda vertelt dat ze er wel even over na heeft moeten nadenken. Voor het ivf-traject moet ze namelijk heel veel hormonen inspuiten. “Ik wil het liefst zo sterk mogelijk die chemotherapie in. Maar we hebben ons goed laten voorlichten. Alle doctoren zeggen ook: het mag. Dus ja, dat gaan we dan maar doen.” In de vlog laat ze vervolgens zien hoe het proces in zijn werk gaat. “Aan de ene kant word ik straks waarschijnlijk onvruchtbaar van de chemo, en aan de andere kant ben ik mezelf nu supervruchtbaar aan het maken. Dat is toch heel raar? Dat het zo snel van het een naar het ander gaat op dit moment.”

Lees ook
Kijkers ‘Jinek’ diep onder de indruk van door borstkanker getroffen Linda Hakeboom: ‘Wát een sterke vrouw’

Niet bang voor de dood

In september vertelde Linda, die eerder al liet weten dat er naast borstkanker ook uitzaaiingen zijn gevonden, in een openhartig interview in LINDA. dat ze ondanks alles niet bang voor de dood is. “Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn.” Toch geeft Linda niet op en gaat ze de strijd tegen kanker voor de volle honderd procent aan. “Iedere arts zegt: ‘We gaan je beter maken’. Ondanks alle rotzooi is dat heel fijn.”

Klik hier om op de hoogte te blijven van Linda’s kankerverhaal.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA. | Beeld: Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee