Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Linda Hakeboom deelt heftige update: ‘Er is weer een heleboel aan de hand’

Linda Hakeboom deelt heftige update: ‘Er is weer een heleboel aan de hand’

Celebs
Linda Hakeboom deelt heftige update: ‘Er is weer een heleboel aan de hand’

Vorige week kwam Linda Hakeboom met een verdrietige update. Hoewel er eerder geen uitzaaiingen werden gevonden, bleken deze er na meerdere onderzoek helaas toch te zijn. Ook nu laat ze via Instagram weer van zich horen en heeft ze wederom heftig nieuws. “Ik krijg de zwaarste chemotherapie mogelijk voor borstkanker.”

Onderzoek

De documentairemaker zit op dit moment volop in een rollercoaster. Half augustus liet ze via Instagram weten dat er borstkanker bij haar is geconstateerd. “Ik heb borstkanker… dat is een heel gek bericht om te krijgen en het stof moet nog een beetje neerdwarrelen hier merk ik. De komende tijd gaan we veel onderzoeken doen om te kijken wat er moet gebeuren”, schreef ze toen.

Uitzaaiingen

Een paar dagen later was de 34-jarige in het ziekenhuis voor het nodige onderzoek, zodat er zo snel mogelijk aan een behandelplan kon worden gewerkt. Op dat moment was er geen sprake van uitzaaiingen, wat het nieuws van vorige week extra verdrietig maakte. “Ik ga moedig voorwaarts, maar ik kan niet ontkennen: het is best even slikken als de hele situatie voor je gevoel steeds een stukje erger wordt.”

Lees ook 
Verdrietig nieuws voor Linda Hakeboom: ‘Er zijn helaas toch uitzaaiingen gevonden’

Zwaarte chemotherapie voor borstkanker

Vandaag maakt ze bekend dat de uitzaaiingen vooralsnog alleen in de lymfeklieren zijn teruggevonden. “Als het goed is kan de chemotherapie daar een hoop in betekenen. Ik krijg de zwaarste chemotherapie mogelijk voor borstkanker.” En hoewel de chemotherapie haar zal proberen beter te maken, gaat het tegelijkertijd ook een enorme aanslag op haar lichaam zijn. Ook heeft het enkele bijwerkingen, waardoor Linda nog even geduld moet hebben voor de behandelingen kunnen starten.

Eitjes oogsten

Een van de bijwerkingen is namelijk dat de kans bestaat dat ze door de chemotherapie niet meer op de natuurlijke wijze zwanger kan worden. “De kans dat je niet op een natuurlijke manier zwanger kan worden na de chemotherapie is heel erg aanwezig. Dus ik sta nu stijf van de hormonen, omdat mijn eitjes gaan oogsten”. Wanneer dit achter de rug is, zal Linda met de chemotherapie gaan beginnen.

We wensen Linda heel veel sterkte de komende tijd!

 

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Instagram, Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee