Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kijkers ‘Jinek’ diep onder de indruk van door borstkanker getroffen Linda Hakeboom: ‘Wát een sterke vrouw’

Kijkers ‘Jinek’ diep onder de indruk van door borstkanker getroffen Linda Hakeboom: ‘Wát een sterke vrouw’

Celebs
Kijkers ‘Jinek’ diep onder de indruk van door borstkanker getroffen Linda Hakeboom: ‘Wát een sterke vrouw’

In augustus kreeg Linda Hakeboom (35) een enorme klap te verwerken. Na het ontdekken van een knobbeltje werd er borstkanker geconstateerd bij de documentairemaakster, waarna haar leven op z’n kop kwam te staan. In de nieuwste aflevering van ‘Jinek’ vertelt ze over haar ziekte en de serie die ze er inmiddels over maakt, waardoor kijkers van de talkshow diep onder de indruk zijn.

Linda Hakeboom borstkanker

Linda Hakeboom dacht meteen nadat ze de diagnose borstkanker kreeg dat haar dagen geteld waren. “Je houdt er rekening mee dat het over is”, zei de documentairemaakster en presentatrice in Jinek. Dat gevoel ebt inmiddels ook “erg weg”, vervolgt Linda. “Ik ben heel vaak patiënt, maar als ik me goed voel ook heel erg niet. Hiervoor zijn alle dagen een gegeven en nu zijn alle dagen mij gegeven. Ik ben er, krijg een hele zware behandeling maar het gaat.”

Behandelingen

De presentatrice is nog minimaal een jaar bezig met alle behandelingen. De komende maanden krijgt ze chemotherapie, waarna ze moet aansterken en een operatie volgt. “We kijken nog of dat borstbesparend of een borstamputatie zal zijn. Daarna moet ik weer aansterken en dan bestraald. Daarna is het hopelijk oké en anders weer chemotherapie”, zo schetste ze het behandelplan. Op LINDA.nl heeft Linda sinds woensdag een eigen serie, Linda’s Kankerverhaal. De eerste aflevering staat inmiddels online.

De tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Gisteren mocht ik er bij Jinek al even over vertellen… een leven met borstkanker is een heel ander leven dan daarvoor. Ik heb voor LINDA.nl een serie gemaakt waarin ik wil laten zien hoe het is om met zo’n diagnose te leven. Het gooit je leven overhoop en het kent diepe dalen, maar er zijn ook gewoon grote pieken. Het is net het echte leven, maar dan tien keer meer intens. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk van jullie kan inspireren om jezelf vaker te checken. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Laat dat even op je inwerken. Grofweg in iedere vriendinnengroep krijgt wel iemand deze diagnose. Please, ben er niet te laat bij 🙏🏻. Dankjulliewel voor al jullie hartverwarmende reacties na m’n verhaal in Jinek gisteren. Ik hoop dat jullie de video op Linda.nl ook mooi vinden. De link staat in m’n bio. Heel veel liefs 💖

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom) op

Sterke vrouw

Kijkers van Jinek vinden het bijzonder hoe openhartig en vol kracht de presentatrice vertelt over haar ziekte. “Wat een sterke, positieve vrouw, die Linda!”, luidt een van de vele reacties op Twitter. Ook wordt haar massaal een hart onder de riem gestoken. Zo schrijft iemand: “Bijzonder knap om zo je verhaal te kunnen doen. Wat een zwaar traject moet dat zijn. Heel veel kracht en sterkte de komende tijd.”

Lees ook
Ernstig zieke Linda Hakeboom: ‘Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad’

Check jezelf

Midden augustus liet Linda weten dat het knobbeltje dat ze ontdekte, kwaadaardig bleek te zijn. Daarbij had ze een belangrijke boodschap voor haar volgers. “Ik weet dat dit een ver van je bed-show lijkt soms, maar dit kan echt iedereen overkomen. Daarom wil ik iedereen die dit leest nogmaals op het hart drukken: check jezelf! En als je iets voelt of wanneer je twijfels of je iets voelt, ga dan direct naar de huisarts.” Linda sluit af: “Al ben je er tien keer voor niks, dat is beter dan één keer te laat. Alsjeblieft, trek aan de bel. Hoe onbenullig het ook lijkt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Twitter | Beeld: still, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee