Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Emotionele Linda Hakeboom start met behandeling borstkanker: ‘Ik ben best wel zenuwachtig’

Emotionele Linda Hakeboom start met behandeling borstkanker: ‘Ik ben best wel zenuwachtig’

Emotionele Linda Hakeboom start met behandeling borstkanker: ‘Ik ben best wel zenuwachtig’

Vlak voor het weekend kreeg Linda Hakeboom (34) vreselijk nieuws te horen. De presentatrice liet weten getroffen te zijn door borstkanker, nadat ze zelf een knobbeltje had ontdekt. Maandag begint ze aan de behandeling van haar ziekte.

Behandeling borstkanker Linda Hakeboom

Via Instagram deelt Linda beelden van voor haar ziekenhuisbezoek, waarin ze gesteund wordt door haar geliefde. “Ik hoef gelukkig niet meer alleen, Rolf is mee”, vertelt de documentairemaker in haar Stories. “Dat scheelt wel echt de helft.”

Zenuwachtig

Vandaag moet ze scans laten maken om te zien hoe het eruitziet. “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een best wel een beetje zenuwachtig ben erover, maar het is niet anders.”

Tranen én een lach

Ook bedankt ze iedereen voor de lieve berichten die ze heeft ontvangen. Gelukkig kan de regisseuse door haar tranen heen ook nog een beetje lachen, want ze moet door het ziekenhuis op haar sokken. “Wat ik dan op zo’n dag doe, is per ongeluk net gewassen, natte schoenen aantrekken. En dat ruikt dus heel erg naar nu, dus ik heb mijn schoenen in een plastic zakje gedaan.”

Lees ook
Enorme klap voor Linda Hakeboom: presentatrice getroffen door borstkanker

Belangrijke boodschap

Afgelopen vrijdag deelde Linda het heftige nieuws dat ze borstkanker heeft. Daarbij had ze een belangrijke boodschap voor haar volgers. “Ik weet dat dit een ver van je bed-show lijkt soms, maar dit kan echt iedereen overkomen. Daarom wil ik iedereen die dit leest nogmaals op het hart drukken: check jezelf! En als je iets voelt of wanneer je twijfels of je iets voelt, ga dan direct naar de huisarts.” Hakeboom sloot af: “Al ben je er tien keer voor niks, dat is beter dan één keer te laat. Alsjeblieft, trek aan de bel. Hoe onbenullig het ook lijkt.”

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

❤️

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Afgelopen week vertelde ik dat ik voor een knobbeltje naar het ziekenhuis moest. Wat ongelooflijk hoeveel reacties daarop kwamen. Van mensen die het zelf hebben meegemaakt, tot mensen die op dit moment in behandeling zijn, tot mensen die iemand kennen in hun omgeving die er wel, of soms ook niet, op tijd bij was. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om direct naar de huisarts te gaan als je iets voelt. Niet stoer doen, er is geen enkele reden om niet aan de bel te trekken. Gelukkig is er in het overgrote gedeelte van de gevallen niks ernstigs aan de hand, maar better safe than sorry toch? En ps: zóveel dank voor alle lieve reacties ook! Ik moet nog eventjes verder onderzocht worden, maar er was niet direct reden tot paniek, dus ik ga er maar vanuit dat t onschuldig is. Ik ben hoe dan ook superblij dat t in de gaten gehouden wordt. Check jezelf! X

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik zet eigenlijk nooit iets over hem online, omdat ik m’n liefde dus best wel privé vind. Maar hij verdient eigenlijk alle credits. Dit hier is mijn grootste supporter ooit. We vieren vandaag dat we veertien (14!!) jaar samen zijn. En ik ben nog steeds verliefd. Hij omarmt al mijn gekkigheid (ik ben soms meer wég dan thuis (sorry schat), we hebben samen al drie huizen gestript én verbouwd (hoofdpijn) en ik nam ooit zonder overleg ons zwerfhondje mee naar huis (echt top) Als ik verdrietig ben, is hij er voor me. En als ik boos ben, vraagt hij door. Ook als ik geen zin heb om te praten. Misschien wel juíst dan. En daarna voel ik me altijd beter. We hebben onze ups en downs gehad, het is zelfs even uit geweest (ok twee keer..) Maar soms is loslaten juist vasthouden, toch? En ook dat kunnen wij blijkbaar. Dus bij deze: leve de liefde. Leve m’n allerbeste maatje ooit. ?? Wie heeft t ook zo getroffen? ?

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom) op

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram