Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Linda de Mol openhartig over scheiding: ‘Dat maakt het extra lastig als er een ander in het spel is’

Linda de Mol openhartig over scheiding: ‘Dat maakt het extra lastig als er een ander in het spel is’

Celebs
Linda de Mol openhartig over scheiding: ‘Dat maakt het extra lastig als er een ander in het spel is’

Linda de Mol (56) blikt in de podcast Roels Sofasessies van zanger Roel van Velzen (42) terug op de periode na haar scheiding van Sander Vahle in 2007. Naar eigen zeggen ging de Ik hou van Holland-presentatrice in een soort overlevingsmodus. “Ik was aan het overleven en voelde me het slachtoffer.”

Kinderen Julian en Noa

Linda en haar ex-man Sander waren 12,5 jaar samen toen ze de handdoek in de ring gooiden en de verdrietige relatiebreuk een feit was. Een enorm zware en pittige periode. Helemaal omdat de twee samen twee kinderen hebben: Julian en Noa. Het moment dat ze hun kinderen, toen allebei nog superjong, het verdrietige nieuws moesten vertellen, staat dan ook nog op Linda’s netvlies gebrand.

Boosheid

“Als je dan die toetjes van de kinderen ziet, mag je maar één doel hebben: het voor je kinderen zo pijnloos mogelijk maken.’ Dat kan volgens haar alleen maar als je de boosheid wegslikt. ‘En nadenkt over je eigen rol in waar het mis is gegaan. Je moet zien wat mooi en dierbaar was en wat je wil bewaren als een soort schat aan herinneringen, in plaats van alle lelijke dingen”, vertelt ze openhartig in de podcast.

Reden van de breuk

Volgens de presentatrice had ze aan het begin heel erg de neiging om de schuld op Sander, die een scheve schaats zou hebben gereden, maar vindt ze nu dat ook zij schuldig aan de breuk was. “Je hebt heel erg de neiging om de reden van de breuk op een ander af te schuiven. Want als die ander er niet geweest was, dan was dit allemaal niet gebeurd. Terwijl ik later ook zag dat we elkaar wel een beetje waren kwijtgeraakt. Ik was misschien ook wel heel erg met mezelf bezig.”

Lees ook
Linda de Mol over spannende kerst met Jeroen: ‘Je kunt wel raden wat we hebben gedaan…’

Nieuwe liefde Jeroen Rietbergen

Ook vertelt Linda dat ze zichzelf wel heel erg op een ander stortte. Toch is ze ondanks die pittige beginperiode nog altijd samen met Jeroen Rietbergen. “Ik denk dat het een godswonder is dat die relatie tussen Jeroen en mij zo goed heeft uitgepakt. Die begon echt op een manier dat iedereen zou zeggen: ‘Nou, dit gaat het niet worden hoor’. Mijn vriendinnen noemde het ook een troostpleister.”

Kinderachtig

Linda nam het vooral de nieuwe vriendin van Sander heel erg kwalijk, terwijl ze haar ex al snel besloot te vergeven. Iets waar ze zeker niet trots op is. “Ik wist ook dat het kinderachtig was.” Na zeven jaar veranderde er echter iets toen Sander vertelde dat zijn vriendin zich niet goed voelde. “Voor het eerst dacht ik: ‘Wat erg’, in plaats van ‘jammer joh’. En toen wist ik dat het klaar was. Die boosheid was weg. Ik heb het gelukkig nooit tegen mijn kinderen gezegd. Alleen tegen vriendinnen. Daar zijn vriendinnen voor.”

Goede vrienden

Inmiddels is het allemaal koek en ei tussen alle partijen en is het viertal zelfs goede vrienden geworden. “Wij kunnen alles met zijn allen doen. Er is geen enkel rotgevoel of spanning die in de lucht hangt. Die is er natuurlijk wel geweest in het begin. Maar dat is al vrij snel heel goed gegaan en dat is zo waardevol.” De hele aflevering van Roels Sofasessies met Linda de Mol is te vinden op Spotify.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story, LINDA. | Beeld Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee