Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lil Kleine hangt rechtszaak boven het hoofd: cursisten willen vóór vrijdag hun geld terug

Lil Kleine hangt rechtszaak boven het hoofd: cursisten willen vóór vrijdag hun geld terug

Lil Kleine hangt rechtszaak boven het hoofd: cursisten willen vóór vrijdag hun geld terug

Na het drama op het Spaanse eiland Ibiza afgelopen mei doet Lil Kleine aardig z’n best om in de luwte te blijven, maar dat lijkt ‘m nog niet heel erg te lukken. Afgelopen weekend kwam namelijk naar buiten dat minstens zeventien mensen die een cursus volgen waar de rapper aan verbonden is, hun geld terug eisen. Enkele dagen later volgde er een weinig zeggende reactie, maar leek er nog geen oplossing in zicht. Nu stellen de gedupeerden een ultimatum.

‘Street Academy stelt niets voor’

De zeventien mensen die zich hebben ingeschreven voor de Street Academy – een online-instituut waarop Lil Kleine lessen zou geven – voelen zich belazerd, omdat de dure opleiding niets voorstelt. Dat meldde Quote afgelopen weekend op basis van een brief die naar de academy is gestuurd. Lil Kleine werd vorige zomer groots aangekondigd als ‘hoofddocent’ van de Street Academy. Hij zou onder meer zijn kennis op het gebied van muziek, mindset en ondernemen delen.

Undercoveractie

Quote schreef in maart al over de gang van zaken binnen Street University, nadat een journalist undercover deelnam aan de opleiding. Voor 500 euro zouden cursisten wekelijks college krijgen en begeleid worden door invloedrijke mensen, onder wie Lil Kleine. Wie nog eens 1500 euro zou betalen, kreeg een persoonlijk gesprek met de rapper. De journalist merkte toen al op dat het geld slecht besteed was.

Ultimatum

Street Academy heeft tot vrijdag om het geld terug te geven aan boze cursisten. Als het online-instituut zich daar niet aan houdt, stapt de groep naar de kantonrechter, laat een woordvoerder aan het AD weten. Het geldbedrag hangt af per deelnemer, maar kan oplopen tot zo’n 1500 euro in het geval van het duurste pakket.

Toezeggingen niet waargemaakt

De cursisten hebben het gevoel opgelicht te zijn door de rapper, omdat de Street Academy allerlei toezeggingen niet waargemaakt zou hebben. Volgens de groep zijn de ‘colleges’ gewoon filmpjes en interviews op internet, gaan aangekondigde events niet door, wordt er nauwelijks gecommuniceerd en is ook van de overige beloftes weinig terechtgekomen.

Lees ook
Jaimie Vaes last relatiepauze in na Ibiza-drama Lil Kleine: ‘Focuspunt is nu ikzelf’

Vage reactie

Eerder werd bekend dat de rapper niet van plan lijkt de boze cursisten van zijn Street Academy geld terug te geven. Lil Kleine liet dinsdag via Shownieuws weten kennis te hebben genomen van de klachten. De opleiding zal volgens Jorik Scholten, zoals de rapper heet, “in gesprek blijven met de cursisten”. Over het retourneren van de hoge betalingen aan de cursisten repte de rapper met geen woord.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Street Academy (@streetacademynl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress