Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lieke van Lexmond wéér in opspraak: Moonsisters verkochten nep edelstenen

Lieke van Lexmond wéér in opspraak: Moonsisters verkochten nep edelstenen

Lieke van Lexmond wéér in opspraak: Moonsisters verkochten nep edelstenen

De Moonsisters, Lieke van Lexmond en zus Jetteke, zijn wéér in opspraak gekomen. Televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde ontdekte dat de zussen in hun webshop nep edelstenen verkopen. Lieke en Jetteke bleken hier niet van op de hoogte te zijn. 

Nep edelstenen

De Moonsisters verkopen naast hun moon calendar ook diverse edelstenen. De Keuringsdienst van Waarde ging echter op onderzoek uit om te kijken of deze edelstenen wel echt zijn. Het bleek dat er twee stenen waren die zeker geen edelstenen zijn. De citrien en witte jade bleken uit andere stoffen te bestaan. De citrien was eigenlijk verhitte amethist, de witte jade was zelfs gewoon van glas.

Lieke van Lexmond vertelt RTL Boulevard dat zij en haar zus zeer geschrokken zijn van het onderzoek. Van Lexmond zegt dat de stenen van een “gerenommeerde leverancier” zijn en dat ze niet hadden verwacht dat die nep edelstenen aan hun verkocht. Ze zegt er eerlijk bij dat ze zelf geen deskundigen zijn op het gebied van edelstenen en daarom de edelstenen op hun webshop gewoon aanboden. Het bleek dat zij zelf door de leverancier zijn opgelicht. Zodra ze het nieuws hoorden zijn de stenen uit de webshop gehaald en hebben ze klanten terugbetaald.

Lees ook
Lieke van Lexmond en zus Jetteke onder vuur vanwege kritische blik op coronavaccinatie

Opspraak

Met de andere edelstenen die de Moonsisters verkopen blijkt niks mis te zijn. Een stenendeskundige van museum Naturalis heeft de stenen gecontroleerd. “Het was pure pech, want met de rest bleek niks mis. We gaan het wel scherper aanpakken vanaf nu”, zegt Lieke.

Er is afgelopen maand vaker ophef geweest over de zussen. Er was veel kritiek op de edelstenen die de zussen verkochten, omdat ze diverse onjuiste beweringen deden over de werking van deze edelstenen. Hun moon calendar en de samenwerking met Rituals deed ook veel stof opwaaien. De zussen doen vaak bijzondere uitspraken, zowel over de maan als over corona. Zo beweerden ze dat de maan invloed had op de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Ook zijn ze kritisch over coronavaccinaties.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress