Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wist je dat Ludo’s ‘mannetje’ Leon meer kan dan vuile zaakjes opknappen in ‘GTST’? Hij kan… zingen!

Wist je dat Ludo’s ‘mannetje’ Leon meer kan dan vuile zaakjes opknappen in ‘GTST’? Hij kan… zingen!

Wist je dat Ludo’s ‘mannetje’ Leon meer kan dan vuile zaakjes opknappen in ‘GTST’? Hij kan… zingen!

Hij is momenteel weer volop in beeld bij ’s lands bekendste soap ‘GTST’: Leon, het best te omschrijven als ‘mannetje van Ludo’. De stiekeme speurneus met een nulurencontract die al jaren opgeroepen wordt om Sanders’ vuile zaakjes op te knappen, werd onlangs echter ontslagen. Sindsdien is hij uit op wraak op zijn oude baas en om dat te bereiken, is hij in zee gegaan met Ludo’s aartsvijand Richard van Nooten. Heb je het idee dat je Leon ook weleens ergens anders voorbij hebt zien komen? Dat kan kloppen (trust us, dit ga je leuk vinden).

Goed verborgen

Luca Savazzi, zoals ‘ons’ Leonneke in het echt heet, acteert niet alleen, maar houdt er namelijk ook een muzikale carrière op na. Zo deed hij in het verleden al eens mee aan The Voice, waarvan de fragmenten inmiddels net zo goed verstopt lijken als opa Henk het schilderij van Lord Kingsley probeerde te verdoezelen. Maar goed, wie zoekt, zal vinden. Ja Leon, je denkt toch niet dat je de enige bent die goed is in spoorzoeken?

Toppertje, hoor

Een kort fragmentje van Luca’s auditie, uitgezonden in seizoen twee, komt voorbij in een compilatievideo waarin alle doorstromers naar The Battles uit één aflevering worden opgesomd. Met George Michael’s Faith zong Luca zich – met gemillimeterd kapsel en spetterend paars showbizzcolbert dat de gemiddelde Topper niet zou misstaan – naar de volgende ronde.

#Genieten

En nu we toch bezig waren, duikelden we meteen maar even wat eigen materiaal van de Hollandse Italiaan op. Verrassing: hij doet ook aan ‘zwoel Nederlandstalig’ en dancenummers (met 00’s Oostblok-vibes) waarvan zelfs ‘radio mixes‘ zijn gemaakt. Puur genieten, vinden wij.

De neef van

Een ander grappig feitje waar we op stuitten tijdens dit diepgaande, uitvoerig gehouden onderzoek: Luca’s personage Leon (die één van de hoofdrollen lijkt te spelen in de zomercliffhanger die aanstaande is) is niet zomaar een einselgänger in de soap, maar heeft in Meerdijk een heuse bloedverwant wonen die eveneens op oproepbasis in beeld komt. Geloof het of niet, maar Leon is de neef van rechercheur Alex de Boer (Michael de Roos). Het neuzen in andermans zaken zit dus duidelijk in de familie, al doet de één dat iets meer volgens het boekje dan de ander.

Lees ook
Wíé is Lotte? April belooft een wel héél bloedstollende maand te worden in GTST’s Meerdijk

Alle must-sees op een rij

En nu we het toch weer over Luca’s acteerwerk hebben, wist je dat hij zich ook weleens stort op heftige, waargebeurde verhalen? Zo is hij te zien geweest in de Net 5-parels Achter Gesloten Deuren en Overspel in de Liefde. Ook daarvan hebben we heerlijk beeldmateriaal van YouTube geplukt. Scroll naar beneden en je vindt alle bovengenoemde must-sees op een rij.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Luca in The Voice:

Eigen werk van Luca:

Luca in Achter Gesloten Deuren:

Tekst: Justine Wouterson | Beeld: Still