Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lena Dunham na vijf jaar genezen van chronische pijn

Lena Dunham na vijf jaar genezen van chronische pijn

Celebs
Lena Dunham na vijf jaar genezen van chronische pijn

Lena Dunham heeft na een lange strijd tegen endometriose eindelijk goed nieuws gekregen: ze is genezen! Dit maakt de Girls-acrice bekend in een Lenny Letter op haar website.

Lees ook: Lena Dunham onthult ware reden gewichtsverlies

Maatregelen
De dertigjarige Lena onthulde laatst al dat ze allerlei maatregelen had genomen om de kans op genezing op endometriose te vergroten. Zo vertelde ze gezonder te eten en veel te sporten, wat niet alleen een betere gezondheid maar ook een slanker lijf met zich mee bracht.

Vrij van ziekte
In de openhartige Lenny Letter schrijft de actrice dat ze voor een operatie had gekozen omdat de alternatieve geneeswijzen die ze had geprobeerd niets hadden uitgewezen en ze nog steeds veel pijn had. Een goede keuze, blijkt nu. ‘Toen ik bijkwam, kreeg ik iets te horen wat ik niet verwachtte, misschien wel nooit: er waren geen sporen meer van endometriose. Na mijn operaties en de hormoonbehandeling was ik vrij van de ziekte,’ schrijft Lena.

Chronische aandoening
Endometriose is een chronische aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. Voor nu is Lena Dunham genezen verklaard, al is ze zich wel bewust van het feit dat de ziekte terug kan komen. ‘Maar voor nu, zodra mijn hechtingen zijn verwijderd en mijn blauwe plekken langzaam geel en groen kleuren en verdwijnen, ben ik gezond.’

Bron: Privé, LennyLetter.com, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee