Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wow: Lady Gaga bedankt minister Hugo de Jonge persoonlijk voor coronasteun Nederland

Wow: Lady Gaga bedankt minister Hugo de Jonge persoonlijk voor coronasteun Nederland

Wow: Lady Gaga bedankt minister Hugo de Jonge persoonlijk voor coronasteun Nederland

Lady Gaga (34) bedankt minister Hugo de Jonge (42) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport persoonlijk via Twitter, omdat ons land 50 miljoen euro doneert voor onderzoek naar een coronavaccin.

Lees ook
Nieuw jaar, nieuwe vlam? Lady Gaga zoenend gespot tijdens nieuwjaarsfeestje

‘Bedankt Nederland en Hugo de Jonge voor jullie steun voor een coronavaccin’, schreef de Amerikaanse zangeres in een tweet. De Jonge maakte woensdag in een Kamerbrief bekend dat Nederland 50 miljoen euro bijdraagt aan onderzoek hiervoor.

‘Samenwerken is cruciaal’

‘We helpen graag’, reageerde de minister in een tweet aan Gaga. ‘Een vaccin vinden en dat snel doen, is cruciaal in het wereldwijde gevecht tegen corona. We moeten samenwerken om dat te kunnen bereiken.’

Donaties

Lady Gaga hoopt dat andere landen het voorbeeld van Nederland volgen om de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) te steunen. Deze Noorse stichting verzamelt donaties uit de hele wereld om onderzoek te kunnen doen naar vaccins tegen infectieziekten.

Momenteel is er ruim 632 miljoen euro in totaal verzameld, maar de stichting denkt ruim 800 miljoen euro nodig te hebben voor het onderzoek.

Lees ook
Lady Gaga doet boekje open over ‘affaire’ met Bradley Cooper

Benefietconcert

Lady Gaga zet zich persoonlijk in tegen de coronacrisis. Zo organiseerde ze eerder deze maand een benefietconcert: One World, Together at Home. Hiervoor trad ze zelf op en regelde ze alle andere artiesten, zoals Billie Eilish, Elton John, The Rolling Stones en Lizzo. Het concert wordt zondag 19 april uitgezonden op MTV.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: BrunoPress