Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Het mysterieuze kruidenmiddel Shambala van Giel Beelen kan verlammingen veroorzaken

Het mysterieuze kruidenmiddel Shambala van Giel Beelen kan verlammingen veroorzaken

Het mysterieuze kruidenmiddel Shambala van Giel Beelen kan verlammingen veroorzaken

Vorig jaar kwam het kruidenmiddel Shambala van Giel Beelen in opspraak. Radar deed onderzoek naar deze ‘guru-druppels’ en kwam tot de conclusie dat het gevaarlijk zou kunnen zijn. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevat het kruidenmiddel inderdaad ingrediënten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Meer over de risico’s van Giels kruidendrankje lees je hieronder.

Kruidenmiddel Shambala

De NVWA deed onderzoek naar het kruidenmiddel Shambala, wat radio-dj Giel Beelen aanprees op sociale media. Volgens Giel zorgt het drankje voor een betere verbinding met jezelf. In Radar zei een farmacoloog al dat het drankje gevaarlijk zou kunnen zijn. De NVWA waarschuwt nu ook voor dit middel en raadt mensen af om het middel te consumeren.

In het kruidenmiddel van Giel zitten de stoffen harmaline, harmine en tetrahydroharmine. “Bij blootstelling aan hogere doseringen van deze stoffen kunnen misselijkheid, braken en ernstigere effecten zoals hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming optreden”, vertelt de NVWA hierover. Ook kun je bij lage doseringen last krijgen van speekselvorming, een lage bloeddruk en pupilverwijding.

Lees ook
Column Lisanne: ‘Giel Beelen, Lieke van Lexmond, Nicolette van Dam: ze zijn geen kenners’

Uit de verkoop

De NVWA vindt dus dat het Shambala kruidenmiddel gevaarlijk is voor de gezondheid en uit de schappen gehaald moet worden. Een woordvoerder van BNNVARA (de werkgever van de radio-dj) laat weten dat Giel Beelen het drankje niet meer zal verkopen naar aanleiding van de uitspraak van de NVWA. De radio-dj zelf heeft niet gereageerd.

Giel Beelen liet aan Radar in oktober weten dat hij de kritiek onterecht vindt. “Wat denk je, dat ik echt een product ga ondersteunen dat gevaarlijk is?”, reageerde hij in het programma. Giel wist echter zelf ook niet precies wat in het drankje zat qua concentraties. Voor hem was het drankje een echt wondermiddel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress