Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Grote teleurstelling voor koppel in Kopen zonder Kijken: ‘De gok pakt niet goed uit’

Grote teleurstelling voor koppel in Kopen zonder Kijken: ‘De gok pakt niet goed uit’

Grote teleurstelling voor koppel in Kopen zonder Kijken: ‘De gok pakt niet goed uit’

In de laatste aflevering van Kopen zonder kijken was het de beurt aan Lynn en Martijn. Het is altijd maar de vraag of de gok goed uitpakt. De teleurstelling is helaas dit keer groot als het stel het huis ziet, daarnaast krijgen ze te horen dat de kosten flink oplopen door asbest in het huis. Toch wordt de aflevering met een grote glimlach afgesloten.

Lynn en Martijn wonen sinds vier jaar in een jaren 50 appartement in Apeldoorn. De koop van het appartement is vooral te danken aan Lynn, Martijn stond destijds niet helemaal achter de koop. Na 4 jaar zijn de twee het appartement ontgroeid en zijn ze opzoek naar een groter huis.

Niet blij

Ze gaan niet opzoek naar zomaar een huis. Ze hebben namelijk een flink eisenlijstje waar de woning aan moet voldoen. Zo is een eis dat ze alleen in specifieke wijken in Apeldoorn willen wonen, het liefste een jaren 30 woning met minimaal drie slaapkamers vrijstaand of 2 onder een kap. En als kers op de taart een mooie tuin. Bob krijgt het budget van 4 ton om een pareltje te zoeken. Al noemt hij na het horen van het eisenlijstje de wensen ‘totaal niet realistisch’. “Niet voor hun leeftijd en niet voor hun budget”.

Met goede moed gaat Alex op pad om een geschikte woning te vinden. Al snel komt ook hij met de conclusie dat het met al deze eisen niet gaat lukken. Hij stelt voor: “Óf we gaan nu uit elkaar óf we gaan een nieuw plan bedenken”. Na het gesprek besluiten Lynn en Martijn om hun lijstje met wensen aan te passen. De type woning en specifieke wijken schrappen ze van het lijstje. Met succes, want in no-time heeft Alex beet.

Aan het vrijstaande huis moet veel gebeuren. Gelukkig is er nog redelijk veel budget over voor een verbouwing. Bij het zien van het huis zijn Lynn en Martijn wat minder enthousiast. Niet alleen het koppel, maar ook Martijn Krabbe schrikt van het huis wanneer ze het van de binnenkant bekijken.

Nooit gekozen

Bij binnenkomst lijkt de woning maar iets groter dan hun huidige appartement. Daarnaast is lijkt het niet haalbaar om minimaal drie slaapkamers te realiseren. “Ik voel me van binnen helemaal niet positief”, aldus Lynn. “Nee ik vind het niet leuk,” reageert Martijn. “We zouden hier echt never nooit zijn gaan kijken.”

Naast de teleurstelling bij het koppel Alex heeft nog meer slecht nieuws te vertellen. Er is namelijk asbest in de woning aangetroffen. Bij de aankoop van de woning was dit al bekend, de hoeveelheid asbest echter niet. Een flinke tegenvaller, want na een onderzoek blijkt dat er minimaal 10.000 euro nodig is om de asbest te verwijderen. “Dat wordt of geen keuken of geen badkamer of geen dakkapel,” concludeert Bob.

Het huidige appartement van Lynn en Martijn wordt tijdens het programma met winst verkocht. Door de winst is er meer geld vrijgekomen, waardoor er een nieuwe keuken, badkamer en mega dakkapel kan worden gerealiseerd.

Lees ook
Martijn Krabbé reageert (ietwat cynisch) op kritiek op deelnemers ‘Kopen Zonder Kijken’

Aan het einde van de aflevering krijgt het koppel hun nieuwe woning te zien. Vol verbazing stappen ze hun woning binnen. De nieuwe dakkapel zorgt voor heel veel ruimte, waardoor toch al hun wensen afgevinkt kunnen worden. De twee stralen van oor tot oor.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard