Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wisselende reacties op persiflage van het koningshuis in ‘De TV Kantine’

Wisselende reacties op persiflage van het koningshuis in ‘De TV Kantine’

Wisselende reacties op persiflage van het koningshuis in ‘De TV Kantine’

Donderdagavond ging het nieuwe seizoen van De TV Kantine van start. Het ene na het andere typetje werd steengoed neergezet. Van Tim Hofman tot Marieke Elsinga en van Robert ten Brink tot René le Blanc. Natuurlijk kon ook het koningshuis niet ontbreken.

Koningshuis op de hak genomen

Onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden flink op de hak genomen. Ook prinses Laurentien en prins Bernhard kwamen voorbij. Veel kijkers hebben zich rot gelachen om deze persiflages. Vooral Elise Schaap kreeg wederom veel lof voor haar imitatie van koningin Máxima. Maar één imitatie schoot bij een aantal kijkers in het verkeerde keelgat: Najib Amhali als prinses Amalia.

Vakantie in Griekenland

In de aflevering zagen we hoe Ivo Niehe, gespeeld door Carlo Boszhard, een bezoek bracht aan de koninklijke familie. Ivo was de drempel van het paleis nog niet over, of de ene na de andere grap over de veelbesproken vakantie naar Griekenland kwam voorbij. Koning Willem-Alexander, gespeeld door Frits Huffnagel, werd neergezet als een vrij sullige man, die constant door zijn vrouw moest worden gecorrigeerd.

Najib als Amalia

Dat Elise Schaap weer in de huid van Máxima zou kruipen, dat zag iedereen aankomen. Maar over wie prinses Amalia zou spelen, daar werd geheimzinnig over gedaan. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw: Najib Amhali deed de persiflage van Amalia, gehuld in de bekende blauwe jurk en met pruik op zijn hoofd.

Lees ook
Kijkers ‘De casting kantine’ razend enthousiast over imitatie Robert ten Brink

Reacties

Hoewel de meeste kijkers wel konden lachen om de persiflages van het koningshuis, schiet de imitatie van Amalia bij velen in het verkeerde keelgat. Zo wordt het ‘onnodig en slecht gedaan’ genoemd. Sommigen vinden zelfs dat het programma te ver gaat in het bespotten van een 17-jarig meisje. Andere kijkers laten weten dat ze de ophef niet begrijpen en dat de humor er gewoon van moet worden ingezien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL 4, Twitter | Beeld: still RTL 4